Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bąbolina

Co uważacie za kicz w mieszkaniu?

Polecane posty

Gość gość
Stwierdzenie co sie nam nie podoba nie wyrzadza nikomu krzywdy. Oczywiscie, ze sa rozne gusta ale chyba kazdy ma tez prawo do publicznego wyrazania swoich przekonan (tzw. Wolnosc slowa). Jesli nie jestes przekonana/y co do slusznosci istnienia tego watku lub Twoja moralnosc nie pozwala czytac Ci tresci tutaj zawartych, proponuje zainteresowac sie innymi tematami. Jest ich na kafe cale mnostwo. Z powazaniem - S.

Gość gość
>>>http://ekskluziff.pl/ tu sa zdjecia takich "wystylizowanych" wnetrz <<< x dobre :D Można sikać ze śmiechu. Ten tygrys przy lustrze mnie rozwalił :D

Gość gość
mi się podobaly drzwi wycięte do kibla hehe

Gość gość
Szablony i naklejki na scianach. Wykladziny lampy sufitowe z wiatrakami OMG gumolit Taboretki Mini barki w blokowych kuchniach Czesc wymienionych przez Was symboli kiczu toleruje tylko u moich babc :D im sie juz gustu nie zmieni.

Gość gość
Moja sąsiadka to brudas. Co roku przyczepia do drzwi te same, coraz mocniej zakurzone ozdoby świąteczne. Jakaś wiązanka, jakiś bałwanek, mikołaj zawieszony na klamce, kupa totalna. W domu też kupa. Na ścianach ma jakieś atłasowe załony, nie wiem nawet co to. Są bordowe i jej mieszkanie wygląda jak piwnica. W dodatku ma równo przy scianie postawiony fotel-stół-fotel. Na stole ma lampke, ckierniczke, porcelanowego misia, gazetki, okulary, wazonik i bóg wie co jeszcze i tak wszędzie

Gość gość
Mnie dobija taki styl nowoczesny zrobiony z najtańszych mebli w ikeii. Nie wiem dlaczego ale jakoś widać, ze te meble wyglądaa jak jednorazówki, jeszcze niktórzy do kawy biorą ten stoliczek za 20 zł chyba.

Gość gość
a ja bardzo lubię te tanie mebelki z Ikea. Są takie bezpretensjonalne. Mam daleko do Ikei dlatego nic od nich nie mam prócz zasłon i świeczek z jednego wyjazdu. W domu lubię lekkie jasne meble, dużo przestrzeni, i powierzchnie przyjazna do sprzątania. Podchodzę do tego tak, że muszę mieć gdzie wygodnie spać, wygodnie posiedzieć w dzień czytając lub oglądając tv, muszę mieć gdzie ugotować, zjeść, umyć się i załatwić. Ma być schludnie i czysto, reszta jest mniej istotna.

Gość gość
Za największy kicz w mieszkaniu uważam fashionistki od siedmiu boleści co to chodzą w gości a potem gospodarzom tyłek obsmarowują za plecami. Dziękuje.

Gość gość
Jak czytam was to mam wrażenie ze sami jesteście kiczowaci do bólu , Ta od żywej choinki . Juz cie widzę jak masz urządzone mieszkanie , zapewnie wszystko z supermarketu i choinka sztuczna obwieszona chińszczyzna , bo modne , ta co mowi ze zgnilozielone sciany szara kanapa , pewnie masz greenboxa albo pomarańczowe sciany i podwieszany sufit z ledami :D a ta od pomalowanego farba parapetu, masz lastykowy czy plastikowy z mdf? :D Ja p*****le ale macie gust i jeszcze wyśmiewacie innych , dizajnerzy od huja .

Gość gość
Nie ma mowy o obsmarowywaniu tyłka jeśli osoba obsmarowywana jest nieznana audytorium. A ta dziewczyna, która sobie pogdybała: >>>Ta od żywej choinki . Juz cie widzę jak masz urządzone mieszkanie , zapewnie wszystko z supermarketu i choinka sztuczna obwieszona chińszczyzna , bo modne , ta co mowi ze zgnilozielone sciany szara kanapa , pewnie masz greenboxa albo pomarańczowe sciany i podwieszany sufit z ledami smiech.gif a ta od pomalowanego farba parapetu, masz lastykowy czy plastikowy z mdf? smiech.gif Ja p*****le ale macie gust i jeszcze wyśmiewacie innych , dizajnerzy od ch*<<< Jaki sens takich gdybań. Przecież nikła szansa, że trafisz z tym gdybaniem i zresztą kto się czymś takim przejmuje? To zachowanie prosto z piaskownicy, ale czas chyba wydorośleć i nie prowadzić przedszkolnych gierek? Zresztą zauważyłam, ze ta dziecinada jest dość częsta tutaj...

Gość gość
ak czytam was to mam wrażenie ze sami jesteście kiczowaci do bólu , Ta od żywej choinki . Juz cie widzę jak masz urządzone mieszkanie , zapewnie wszystko z supermarketu i choinka sztuczna obwieszona chińszczyzna , bo modne , ta co mowi ze zgnilozielone sciany szara kanapa , pewnie masz greenboxa albo pomarańczowe sciany i podwieszany sufit z ledami smiech.gif a ta od pomalowanego farba parapetu, masz lastykowy czy plastikowy z mdf? smiech.gif Ja p*****le ale macie gust i jeszcze wyśmiewacie innych , dizajnerzy od ch*ja . Żeby się nie okazało, ze ta od żywej choinki mieszka w wielkim domu, a od mebli ma projektantów cebulaczku. Już z góry zagładasz, że mieszkanie. Pewnie mierzysz swoją miarką :D

Gość gość
Hehe bo niby sztuczna choinka to nie kicz i piękno samo w sobie? Przeciez to ona obsmarowala kogos kto kupuje żywa !

Gość gość
Dom to tez mieszkanie. Nie zakładaj od razu ze ktoś będzie segregować ludzi pod względem tego gdzie mieszka , Co za różnica czy w bloku domu willi slumsie czy altance dzialkowej - chodzi o wnętrze

Gość gość
Jak moze żywa choinka byc kiczem a sztuczna piękna?:D Naprawde nie rozumiecie pojęcia kiczu...

Gość gość
Temat zamknięty

Gość gość
:D up!

Gość gość
Dla mnie największym miczem wszech czasów są porcelanowe figurki dam, zwierząt i firanki we wzory. Nie znoszę takich dodatków. Za to uwielbiam wszelkie nowatorskie historie, takie jak na przykład motywy kwiatowe, czy miasta na szafach - takie jak tu na przykład można oglądać: http://komandorszafy.com/...

Gość gość
Sztuczne kwiaty. Jakiekolwiek.

Gość gość
Wzorzyste firanki, dywany "tureckie" i w kwiaty.

Gość gość
Coś co nazywam pseudoektrawagancją, czyli p'ier,dolne sobie jedną ściane na czerwono, drugą na zielono , TO TAKIE MODNE !!!

Gość gość
Dla mnie kiczem jest robienie kilku kolorów ścian w jednym pokoju. No nie wiem, jakoś mi to nie lezy. chyba, że góra dwa kolory - jedna ściana fiolet np. a reszta jakie tam chcecie. W każdym razie to jest właśnie dla mnie nie fajne. A co sądzicie na przykład o szafkach kuchennych na zamówienie takich w kolorach czerwonych, coś na styl jak tu mają: http://meble-wojcik.com/meble-kuchenne/. Kicz czy hit? ja bym chciała takie mieć

Gość gość co ma dość
Kiczem, to przede wszystkim jest ten syf z Ikei. Większość rzeczy jest ohydna ale przedstawia się to, jako wysmakowane i nowoczesne.

Gość gość
Sztuczne choinki ktore zaraz sie zaczna. Obojetne jaka sztuczna zawsze bedzie dla mnie kiczem. Gumolit, no chyba, ze kogos nie stac na co innego to wtedy sie wybacza Zlote kratki w oknach bibeloty itd itd