Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płyta elektryczna czy gazowa ?

Polecane posty

Gość gość

która lepsza i jeśłi elektryczna to ceramiczna czy indukcyjna ?

Gość gość
To zależy co sam(a) wolisz. Są osoby, które boją się gazu, więc wybierają elektryczne. Do indukcyjnej musisz mieć specjalne gary. Ja mam gazową i do elektrycznych mnie nie ciągnie. Więcej ci nie pomogę, bo nie mam odpowiedniej ku temu wiedzy.

Gość prawictwo pospolite 125
ja mam elektryczną od 20 lat .. 25 lat temu miałem gazową . elektryczna jest oczywiscie lepsza

Gość gość
gdy zepsuła sie gazowa zdecydowalismy sie na elektryczną to był błąd rachunki z 350 zł skoczyły na 500

W moim budynku nie ma gazu. Kupilismy indukcyjną, bo jest mocniejsza niz ceramiczna, przynajmniej ta nasza. Mialam juz tzw.siłè (przyłącze 3fazowe) podłączoną w kuchni. Garnki specjalne do indukcji kupilam polskie, firmy Galicja, i 2 patelnie. Gotuje mi siè swietnie. Po latach kuchni gazowej, doceniam czyste sciany, szafki bez zólto-tlustego nalotu, swieze powietrze.

Gość gość
Elektryczna indukcyjna. Tylko. Fakt potrzeba specjalnych garnkow ale i tak warto zainwestowac. Zreszta teraz wiekszosc garnkow jest juz przystosowana na indukcje. Ostatnio w ikei kupilam za 70 zl taki garnek.

Gość gość
indukcyjna ma jedna wade w porównaniu z ceramiczną ma wiecej czujników przez co częsciej sie psuje..