Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nowe uzależnienie zabija poprzednie? Np. narkotyki zabijają seksoholizm, alk

Polecane posty

Gość gość

oholizm zabija nartkotyki, albo leki zabijają uzależnienie od papierosów? To tylko przykłady. Chodzi mi o to, czy popadając w nowy nałóg osoba traci poprzedni czy nie?

Gość gość
Osoba uzależniona zawsze będzie uzależniona,nawet jeśli uda jej się wyjść z uzależnienia.i na pewno taka osoba jest podatna na inne uzależnienia.a czy kolejne zabijają poprzednie,hm mm to nie wiem.

Gość gość
Tak, kiedyś dużo piłem, potem zacząłem brać narkotyki i całkiem przestałem pić. Teraz nie mam już zdrowia do prochów więc znowu piję :D

Gość gość
"Osoba uzależniona zawsze będzie uzależniona,nawet jeśli uda jej się wyjść z uzależnienia.i na pewno taka osoba jest podatna na inne uzależnienia.a czy kolejne zabijają poprzednie,hm mm to nie wiem. "- To jak nie wiesz, to się k***a nie odzywaj

Gość gość
przecież są osoby uzaleznione od wielu rzeczy na raz :)

Dosyć często zdarza się, że osoby uzależnione zastępują jeden nałóg innym. Zażywanie nowej substancji lub wykonywanie czynności zastępczych łagodzi skutki odstawienia (psychiczne i fizyczne). Pozytywnym rozwiązaniem jest znalezienie czynności zastępczej, której skutki nie są tak dotkliwe jak nałóg np. poświęcanie się zainteresowaniu lub systematyczne chodzenie na spotkania grup wsparcia. ______________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość gość
Najwspanialszym hobby przy którym zanika chęć do wszelkich używek jest bicie kobiet metalowym prętem.

Nie zabija. Najczèsciej uzaleznieni zastèpują jeden nałóg drugim.

Gość Paulina365
Nie sądzę, żeby jedno uzależnienie może wyprzeć drugie. Może faktycznie udałoby się komuś rzucić palenie, pijąc, ale te nałogi wrócą w pewnym momencie ze zdwojoną siłą. Ja byłam uzależniona od hazardu i alkoholu jednocześnie. Wyleczyłam się dopiero w ośrodku Wsparcie.

Gość gość
nie jedynie wypieraja działanie innych opisał to andrzej sowa zwany kogut pomaga w osrodku dla narkomanów sam był narkomanem 10lat w ciugu heroinowym a zaczynał od maryski i bimbru

Gość achhta
Najważniejsze to pozbyć się uzależnienia. Ja ze swoim wygrałam dzięki pobytowi w Ośrodku koninki w porębie Wielkiej. Ten odwyk odmienił moje życie i pozwolił mi być lepszym człowiekiem, wolnym od uzależnienia.

Gość rankingg1
Najważniejsze jest to żeby taka osoba podjęła leczenie. Nie zawsze jednak wiemy do jakiego ośrodka zwrócić się po pomoc. Ranking Ośrodków Terapii (osrodkiterapii.pl) to miejsce gdzie można zapoznać się z opiniami pacjentów na temat ośrodków z całej Polski, a także ich ofertą. To może ułatwić podjęcie tej niełatwej decyzji.

Gość gość
Bzdura totalna ze zawsze sie bedzie uzaleznionym. Ja bylam uzalezniona od papierochow ale rzucilam i juz nie jestem, czuje sie jakbym nigdy nie palila :)

Gość gość
zawsze możesz wrócić do palenia

Gość gość
W doope se wsadz te osrodki leczenia. Slyszalam NP ZE Np hipokryci z AA wychodza na przerwe zapalic buahaha mialabym polegac na takich gownach w leczeniu. Jak sie chce to sie da samemu rzucic wszystko, tylko trzeba chciec, nikt inny za logos nie rzucic. Rzucilam picie i palenie po 15 latach picia i palenia wiec wiem co mowie. :D

Gość gość
Nie chce i nie wroce. Tak sobie mozna gadac. Ten kto nie pali tez moze zaczac