Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwator dziwnego związku

Związek z keleką, pytanie do kobiet

Polecane posty

Szanowne panie, Proszę o waszą opinię: czy byłybyście w stanie (jako zdrowe osobniki) związać się z mężczyzną - kaleką. Tzn. ułomnym fizycznie ale nie psychicznie. Ułomność typu: jedna noga krótsza od drugiej + wyraźnie widoczne skrzywienie kręgosłupa (tzw. garb) + niski wzrost + trudności w poruszaniu się ( częste korzystanie z wózka inwalidzkiego), bez majątku - tylko renta. Osobiście nie jestem dotknięty tymi ułomnościami (na szczęście) więc proszę o szczere odpowiedzi. Nie starajcie się "nie urazić" , tylko rzetelne wypowiedzi bez "owijania w bawełnę". Obserwuję taki związek i staram się zrozumieć co kieruje tą zdrową osobą. (i nie jest to majątek)

Gość gość
Co kieruje taką osobą? A wiesz, co to jest miłość?

Gość gość
Wlasnie. Kocha sie przeciez czlowieka, nie jego powierzchownosc. Chyba, ze sie jest na poziomie 13latka pod wzgledem rozwoju emocjonalnego.

Dodam tylko że kalectwo jest od urodzenia i nie powstało w wyniku żadnego wypadku. Po prostu jedna dorosła osoba wiąże się z drugą dorosłą osobą - niepełnosprawną.

Gość gość
Ale w czym problem?

Gość gość
I co w tym dziwnego skoro się kochają?pewnie że bym się związała,gdyby okazał się tym jedynym,tyle ze ja już mam męża ale pytałeś kobiety o zdanie.s

Gość gość
Musisz zadać sobie pytanie czy jesteś z nim z miłości czy z litości? poza tym mususz zdać sobie sprawę źe wiekszość tzw. męskich obowiązków spadnie na ciebie a moźe przyjść czas źe będziesz się musiała nim opiekować. Ja osobiście chyba bym się nie zdecydowała na taki związek moźe dlatego źe jestem osobą zbyt słabą psychicznie.

Proszę Panie o troszkę rozwinięte indywidualne odpowiedzi np: 1- Tak, Ja związałabym się z taką osobą 2- Nie, jest to absolutnie niemożliwe w moim przypadku coś takiego, Wasze osobiste zdanie.

Czy Ty 'LenkaMarlenka' zdecydowałabyś się na taki związek?

Napiszę więcej: zdecydowałam się na taki związek kilkanaście lat temu. Moim Mężem jest człowiek bez jednej nogi.

Gość gość
Duźo jest szlachetnych ludzi na świecie.

Dziękuję za osobistą opinię :)

Gość gość
...całowała bym jego blizny na udzie w dowód akceptacij i miłości...

Gość gość
Wszystko zależy od tego, jaki jest ten niepełnosprawny. Jeżeli jest inteligentny, ma poczucie humoru i stara się cieszyć życiem pomimo garba-pewnie mogłabym się w nim zakochać:) Jedno małe ale- musi mieć zdrowe zęby i czysty oddech-bez tego ani rusz;)

Gość gość
Nie zdecydowałabym bym się, bo jestem bardzo samolubną i osobą. Do tego pewnie bardziej powierzchowną niż wygodnie mi się przyznać. Dobrze, że nie wszyscy są tacy.

dzięki za szczerość.

Gość gość
zdrowe zeby,czysty oddech to nawet niektorzy zdrowi nie maja... :(

Gość gość
proszę bardzo:-)

Gość gość
to ja-od posta o zdrowych zębach. Własnie zauważyłam, że dużo ludzi ma problemy z zębami i oddechem. A dla mnie to absolutna podstawa, bo lubię się całować. I niestety mam bardzo czuły nos.