Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

efeczka3230

Wychodzenie z anoreksji, dieta, waga.

Polecane posty

Hejka :) wychodzę z anoreksji, od 2 miesięcy się leczę. powolutku, małymi kroczkami przekonywałam się do jedzenia. Teraz mam taki problem, że nadal czuje jadłowstręt, w ogóle na nic nie mam ochoty, lecz jedyne na co mam ochotę to.. słodycze!mój jadłospis dzienny wyglada mniej wiecej tak: śniadanie: bułka z masłem orzechowym obiad: zupa (sam wywar warzywny) podwiecorek: ciastka kolacja:czekolada mieszcze się przy tym 1800 kcal. czasem 2000-2200 ale sporadycznie. od 2 miesięcy - +1 kg na wadze. zastanawiam się czy odżywanie się samymi słodyczami wpłynie na moje ciało i wagę? no, czy przytyję. wiem, że to niezdrowo itd. ale chodzi mi o sam fakt, czy ptzytyje czy nie od takiego czegoś. na razie zauważyłam tylko po tym 1 kg. że brzuch mi troche "zluźniał" pozdrawiam :*

Gość fajtforlajf
Możliwe, że nie przytyjesz. Jest taki program "puszyści kontra szczupli" i pokazują tam ludzi z dużą nadwagą i z dużą niedowagą. Ci ostatni odżywiają się na bardzo różne sposoby, niekiedy właśnie wyłącznie czekoladą albo napojami energetycznymi - tyle że po prostu nie przekraczają nigdy zbyt dużej ilości kalorii. Za to z powodu niedoboru składników odżywczych możesz mieć takie same problemy, jak anorektyczki, czyli wypadanie włosów, owrzodzenia skóry, spowolniony metabolizm, łamliwe paznokcie, a gratisowo jeszcze próchnica. Nie zdziwię się jak wypadną Ci zęby, odżywiasz się gorzej niż marynarz na osiemnastowiecznym statku

Gość gość
Efeczka, a co twój lekarz na to? Mysłę, że rady forumowiczów, którzy sami maja problemy mogą Ci bardziej zaszkodzić niż pomóc.