Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie powinnam wynająć pokój w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

Nie znam stolicy własnego kraju ale chciałabym w końcu wyjechać i zacząć żyć ( mieszkam na wsi obecnie) , boję się ze sobie nie poradzę , na początku na pewno będzie mi trudno bo u mnie na wsi nie ma tramwajów, tylu ulic , metra itd jest jeden autobus , jeden przystanek na którym są rozpisane kursy.. Może powinnam zrezygnować? Nie mam nikogo kto by pojechał ze mną albo znał Warszawę. Nie wiem która dzielnicę wybrać, na początku myślałam o Praga-Poludnie bo jest ona najbliżej ul. Szaserów na której jest WIM do którego będę chodziła na konsultację i leczenie, więc logiczne że nie chcę się tłuc przez całe miast , po pierwsze koszty po drugie zgubilabym się za pewne. Z drugiej strony nie znam Pragi, może jak szaleć to szaleć i wynajć w Śródmiesciu, tam sa te wszystkie kluby, sklepy można pewnie prace jakąś wyhaczyć, no ale taki skok na głęboko wodę..te wszystkie wieżowce, kiedy to tej pory oglądałam tylko niewielkie domki na swej wiosce, prosze niech mi jakiś Warszawiak doradzi

Gość gość
Sródmieście jest drogie, sam pokój z rachunkami to 1tys./mies. Jak cię stać to mieszkaj w Śródmieściu

Gość gość
ale to chyba tylko niektore

Gość gość
cena wynajmuj zalezy od lokalizacji, Warszawa jest generalnie droga, bo to stolica. Masa ludzi jedzie do Warszawy i mysli, ze jak przychodzi do mieszkania to w tej cenie, co znalezli bedzie apartament z jacuzzi i ochrona a to jest zwykle mieszkanie w przyzwoitym standardzie, tyle, ze z dobrym dojazdem do Centrum.

Gość gość
a mozna kupic niedrogo tablet czy tel z taka funkcja zebym sie nie zgubila?

Gość gość
mozesz trafic okazje, ale Warszawa jest droga. Sam prad, gaz i woda platne dodatkowo do ceny pokoju to nie mniej niz 90-100zł/mies., np. metr szesc. wody cieplej kosztuje ok.25-30zł. a norma dla doroslej osoby to 3m na mies. Mozesz zuzyc mniej, ale daje jako przyklad.

Gość gość
mape sobie kup. Co ty z tym gubieniem? :o To nie jest Nowy York ani stan Texas, mape sobie kup.

Gość gość
bo ja nie orientuje sie zbyt dobrze w terenie, nie mieszkalam nigdy w miescie, nie zrozumiesz tego...ludzie ktorzy pierwszy raz pisza na kopmuterze to tez wprawieni ludzie dziwia sie ze pisze po jednej literce

Gość gość
to zostan na tej wsi nie zgubisz sie ,stolica jest dla bardziej rozgarnietych

Gość gość
No ale co mapę będę lepiej byscie mi powiedzieli jak ogarnąć te wszystkie busy, tramwaje, metra itd. bo to Centrum Warszawa Zachodnia mam autobus a potem to juz zielona jestem

Gość gość
Jak dojechaćna konkretną ulice w Pradze- Południowej?

Gość gość
chyba się powieszę :(

Gość gość
autorko skontaktuj się ze mną pilnie jowiii95@o2.pl

Gość gość
Mieszkam w Warszawie i moim przewodnikiem poruszania się po mieście jest ZTM .Wpisz sobie ZTM Warszawa i tam masz ;mapę Warszawy z podziałem na dzielnice ,ulice,połączenia autobusowe ,tramwajowe , metro , numery linii , nazwy przystanków .Będąc jeszcze u siebie na wiosce przestudiuj tą stronę a z pewnością nie zginiesz .

Gość gość
Lokalizacja wbrew pozorom nie jest najważniejsza. Ważniejsze wydaje mi sie,z eby mieszaknie, które się wynajmuje miało odpowiedni standard. Wiadomo, ze nie trzeba mieszkać w marmurach, ale jakaś ciemna garsoniera w piwnicy to chyba też nie jest najlepsze rozwiazanie. Ja swojego mieszkania szukałam za psrednictwem biura nieruchomości http://4sciany.waw.pl/. Mogłam sobie od razu w wyszukiwarce zaznaczyć ilu pokoi potrzebuję, określić lokalizację itd.