Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obliczenie wieku ciąży pomocy

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny, mam prośbę do was , mogłaby któraś mi pomóc obliczyć wiek ciąży? jak to dokładnie jest, obliczałam na tych kalkulatorach dostępnych w necie ale może ktoś mi lepiej wyjaśni no więc : początek ostatniego okresu miałam 23.10.2014 i na internecie pisze że to 7 tydzień, ale poczęcie pisze że około 6.11.2014 więc na usg będzie już coś widać?

Gość gość
Będzie pęcherzyk :) ja tez poszłam wcześniej do lekarza i skierowała mnie na betę i od razu przepisała tabletki jod np

Gość gość
szósty tydzień trzeci dzień tak dokładnie :) będzie juz na pewno pęcherzyk z zarodkiem. być może będzie też serduszko choć może być jeszcze za wcześnie w zależności od tego kiedy dokładnie owulacja była

Gość gość
ojej to fajnie :) bo jutro właśnie idę do lekarza i już nie mogę się doczekać :) :) a powiedźcie mi , czy takiemu małemu dziecku może się coś stać? bo pracuje na produkcji i nie wiem czy mam się bać

Gość gość
Może być trochę za wcześnie. To dopiero 6 tygodni skończonych. Proponuję poczekać jeszcze 2 tygodnie z pójściem do lekarza. Test ciążowy na razie nie wystarczy?

Gość gość
A jak długie masz cykle i czy regularne?

Gość gość
Ciąża to nie choroba. Jeśli nie ma tam jakiś substancji toksycznych, to nie zaszkodzi. Czasem tylko trudno pracować na zmiany. Ja nie potrafiłam pracować na nocki, bo byłam tak senna, że nie dało rady, no i po pracy nocami trochę podbrzusze mi dokuczało.

Gość gość
Mi lekarka powiedziała ze I trymestr jest najważniejszy, ale ja tez miała problemy wiec jazda na rowerze odpadała , sport odpadł sex tez :/ uważam ze powinnaś iść do lekarza będziesz spokojniejsza

Gość gość
kurcze ja pracuje przy noszeniu paczek ciężkich , musze jutro się zapytać lekarza bo nie chce żeby mojemu dziecku się coś stało

Gość gość
u mnie w 6t4d było na usg widać zarodek z bijącym sercem.

Gość gość
U mnie też

Gość gość
kurcze mam nadzieje ze u mnie też jutro już coś zobaczę :) :) :) a powiedzcie mi od kiedy lekarz zakłada kartę ciąży ??

Gość gość
mi założył w 9 tygodniu

Gość gość
OM 23.10,więc termin porodu 30.07,a to Twój 6 skończony tydzień+4 dzień.gratuluję.viola.

Gość gość
A czy przypadkiem karta ciazowa nie powinna byc zalozona do 8 tygodnia ? Bo ostatnio dzwonilam do ginekologa poniewaz test wyszedl pozytywny i powiedziala ze do 8 tyg. Musze miec zalozona karte bo nie dostane becikowego

Gość gość
Bzdura.ja jestem pod opieką lekarza od V tyg, a kartę mam od XII.lekarz wcześniej nie zakłada, bo w pierwszym trymestrze różne rzeczy mogą się zadziać, po XII tyg już raczej ciąża jest bezpieczna, po co potem zostawać z samą kartą?bez ciąży? Za dwa tygodnie mam termin i położna już mi wystawiła zaświadczenie,że od V tyg jestem pod opieką.karta tu nie ma nic do rzeczy.viola.

Gość gość
Swoją drogą gratuluję pani ginekolog...skoro tak powiedziała.viola.

Gość gość
u mnie w zasadzie od ginekologa dowiedziałam się tego jak określić wiek ciąży, w sumie juz za mnie to zrobił na pierwszym badaniu w http://www.gemini-med.pl myśle,że to lepsze rozwiązanie niż gdybać co i jak na podstawie niepewnych źródeł w necie.