Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobietki podpowiedzcie w sprawie sernika

Polecane posty

Gość gość

czy blendowałyście blenderem ser zwykły biały do sernika? Chce na święta zrobić sernik ale z sera light tylko problem jest taki ze te mielone twarogi do sernika w wiaderku są albo tłuste albo półtłuste a nie ma - przynajmniej ja nie znalazłam w wersji light jak np. zwykły ser biały. I wpadłam na pomysł, że kupie chudy zwykły ser biały 0,5% i go zblenduje na gładką masę. Wyjdzie jeszcze lepiej bo te w wiaderku maja masę cukru i polepszaczy. Ale nie mam maszynki do mielenia tylko blender? robiła któraś w taki sposób ser na sernik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chydy sernik ma taki smak jak wiory po rznieciu deski pila ale rob jak uwazasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z chudego sera nie wyjdzie dobry sernik,tez tak robilam jak ty w blenderze ale sernik musi miec tluszcz bo innaczej bedzie sie kruszyc a jak dodasz wiecej maki ziemniaczanej to wyjdzie kit,taki ciezki,a sernik powinien byc delikatnie puszysty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja zawsze mielę maszynką, raczej blenderem sie nie uda, chyba że dodasz jakiejś smietany zeby było bardziej razdsze. a tak w ogóle to dlaczego ser 0% ? im tłustszy ser tym lepszy sernik, jak chcesz dietetycznie daj mniej masła np... bo i tak jest to konieczny składnik sernika. ile tych kalorii zaoszczędzisz na serze? niewiele. większa strata witamin tylko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak chcesz light to zrób jakiś sernik na zimno, z jogurtów naturalnych. prawdziwy sernik pieczony musi być z tłustego sera i masła... to 100 % smaku gwarantuje. twoja wersja skazana jest na niepowodzenie, bedzie suchy i zbity,,,szkoda tylko składników i twojej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można też przetrzeć ser przez sitko łyżką. Trochę roboty, za to minimum zmywania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak chciałabym zrobić jakiś w wersji light bo kontynuuję dietę a "oszczędność" kalorii z sera 0,5 % z pełnotłustego jest ogromna!! Ale może faktycznie nie będę ryzykować i zrobię sernik na zimno. A jak się robi z jogurtów naturalnych? macie jakiś sprawdzony przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
plaster chudego twarogu: 34 kalorie (35 gr) plaster tłustego twarogu: 54 kalorie naparwde dla ciebie to taka ogromna różnica? dla porównania w takiej samej ilości masła jest ich ponad 200! (35 gr) a masło do tradycyjnego sernika konieczne i to dużo więcej. więc już nie przesadzaj z tym serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a to nie tylko masło, a mąka? cukier? a ty sie uczepiłaś kalorii w serze... tego co akurat najzdrowsze i raczej nie pójdzie ci w biodra a na zdrowie. ale zauważyłam taką tendencję odchudzających się, wpieprzają cukier, drożdżówki, ciasteczka, czekoladki a kupują np jogurt light.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
weź kup sobie lepiej sałatę na te swięta, jogurt 0% i jedź a nie wymyślaj. nie rozumiem jak można w domu gdzie mieszka normalna rodzina nie mieć maszynki? a w czym mielisz mięso? pewnie kupujesz gotowe mielone....fuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam fajny przepis na sernik jest delikatny w smaku i nie dodaje sie sera bialego :) podasz emaila to ci dam przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gościu ja też nie mam maszynki do mielenia i żyję. Rodzina 2+2. W każdym dobrym sklepie zmielą Ci teraz mięso z kawałka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co was obchodzi co i gdzie mi pójdzie? do tego sernika masla się nie dodaje wiec wyluzujcie ramionka. Nie każdy musi jeść na prosiak na święta. Mam ochotę spędzić święta na salacie i jogurcie 0% to moja sprawa. Moje biodra, moja dupa moja dieta niech was główka nie boli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nas glowka nie boli masz ochote twoja sprawa smak sernika na chudym i tlustym serze jest po prostu zupelnie inny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i smak sernika z serka o smaku waniliowym tez jest inny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tyje się od cukru, węglowodanów prostych, one działają insulinogennie, insulina upycha tłuszcz do komórek tłuszczowych nie tyje się od masła, ogólnie od dobrych tłuszczy typu olej rzepakowy, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, ale wiadomo z umiarem, nie ma reakcji która zamieni tłuszcz z pożywienia na własne sadło ale są badania, które potwierdzają, że nabiał działa insulinogennie, ale na pewno nie w takim stopniu jak cukier patrząc pod tym kątem, odchudzając się powinnaś całkowicie odstawić sernik, czy to z tłuszczem, czy bez. Bo akurat tłuszcz Ci nie zaszkodzi. Tylko cukier, mąka i nabiał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×