Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chcielibyście mieć w domu piec ,kuchnię kaflową

Polecane posty

Gość gość

Niektórzy myślą że takie piece to przeżytek i że są szpetne. A mi się podobają i jeżeli dożyję dorobienia się swojego domu to chcę taki mieć. Wydaje mi się że wygląd pieca , czy nie zeszpeci kuchni zależy od wyboru kafli do jego budowy. Wydaje mi się że taki piec sprawia że kuchnia wydaje się przytulniejsza

Gość gość
Moja siostra ma w kuchni :)

Gość gość
Jaki jest koszt budowy takiego pieca ? fajnie byłoby mieć. Chciałabym mieć też w kuchni masywny stół , dość długi, nie kupiony w sklepie, lecz taki z mojego widzimisię :) Czyli z bardzo grubych desek, blat odpowiednio obrobiony przez cieślę, na 4 solidnych (może metalowych ? kutych) nogach. Takie rzeczy kosztują ale chciałabym odłożyć na taki stół, jestem pewna że nigdy bym go nie wymieniła

Gość gość
U mojej babci w domu taki jest i niedawno zostal przeprowadzony jego remont http://zakladzdunski.pl/ U nas niestety sie nie takiego pieca zrobic bo mieszkamy w bloku

Gość gość
Jak mieszkasz w bloku ,to se mozesz rure "komin" przez okno wystawic i tez mozna weglem palić. A kalafiory na zlom sprzedaj ,bedzie na opał:-)

Gość gość
Uwielbiam kuchnie kaflowe. W moim domu taka była, dodatkowo ogrzewała cały dom i grzała wodę w bojlerze. Kuchnia to było serce domu. W długie zimowe wieczory piekliśmy z bratem ziemniaki w popielniku. Na rozgrzanej blasze piekło się placki ala pita arabska. Smaki mojego dzieciństwa.

Gość gość
Dokładnie. Też tak myślę jak Ty. Moim zdaniem taki piec, czy kuchnia kaflowa wygląda cieplej, fajniej. Poza tym w dzisiejszych czasach robię te kafle tak nowocześnie np. firma Kafel Joanna Gardyńska mnie pozytywnie zaskoczyła. Ich oferta przekonała mnie do wykonania takiego pieca u mie w salonie.

Gość gość
Uwielbiam kflowe kuchnię i piece :) i nie tylko za wygląd ,ale to jakie inne jest powietrze ogrzane nimi . Ja za to w przyszłości planuje budowę pieca rakietowego