Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyglada teraz badanie obciazenia glukoza?

Polecane posty

Gość gość

Robilam kilka lat temu i podobno sie zmienilo od tej pory. Podobno pije sie teraz 2 razy ten przepyszny napoj, tak? Ile godzien przerwy miedzy 1 a 2? Czy zawsze mozna dodac sobie cytryne? Czy jesli bede czekac np 2 godziny to moge sobie w tym czasie pojsc na zakupy? Ile w sumie czasu bedzie to trwalo? Z gory dziekuje za info.

Gość gość
Ja piłam raz. W ubiegłym roku. 75 g glukozy rozpuszczone w szklance wody. Fuuj.

Gość gość
rozpuszczone 75 ml glukozy w szklance wody do której mogłam wcisnąć pół cytryny, nie pozwolili mi pić po tej przyjemnośći wody :( miałam pobieraną krew wiadomo przed ale i dwa razy po 1 h i 2 h

miałam robione 2 tygodnie temu,pije sie raz i czekasz 2 godziny a potem pobieraja krew

Gość gość
pewne , ze nie mozna pojsc sobie na zakupy w miedzyczasie? czyli krew pobieraja: -przed -po 1 godzine po 2 godzinach bo rozne widze info sa...

Gość gość
cd gość dziś ja miałam dwa razy krew pobieraną też się zdziwiłam zwłaszcza że wcześniejsze badania krwi nic nie wykazywały. Weż pół cytryny pomaga,

Gość gość
czy trzeba miec swoja glukoze? przy okazji bede robic morfologie to i tak bede na czczo ale nie wiecie czy jest taki wymog? w necie roznie pisza i sa info ze pije sie 50g, ale to chyba stare dane.

Gość gość
Glukozę mi dali więc nie musisz brac, dają 75 ml, morfologie i tak ci pobiorą na czczo od razu jak przyjdziesz

Gość gość
pobierają krew na czczo godzinę po i 2 godz po. Niektóre laboratoria mają swoją glukozę inne każą przynieść ze sobą. A co do cytryny to tak naprawdę nie wolno i wiele laboratoriów nie wie o tym. Cytryna zaburza wynik badania. Mi to powiedział i mój lekarz i w laboratorium, a wiem że w wielu innych pozwalają cytrynę dodać bo tego nie wiedzą

Gość gość
Nie pisz glupot. Cytryna nie zaburza wynikow!