Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poproszę o porady od pań domu na temat sprzątania,gotowania,prania itp

Polecane posty

Gość gość

właśnie przeszłam na swoje i mam problem z utrzymaniem porządku zwłaszcza w szafach, nie bardzo wiem jakich środków używać do mycia podłogi i prania, mieszkałam w domu dziecka więc naprawdę zielona jestem, ostatnio jak zrobiłam pranie to spódnica jak dla barbie wyszła

Gość gość
zle mi sie dało, chciałąm na dom i ogród :D do 3 razy sztuka!

Gość gość
w oknie nowego tematu masz listę rozwijaną z działami. klikasz i wybierasz ten na którym chcesz go założyć. dasz radę, powodzenia!

Gość gość
slicznie dziękuję już mam :D

Gość gość
do podłóg dobry jest ( do paneli sidolux) (do plytek ajax) do prania wizir ariel persil pranie dzielmy na : 1 reczniki,posciel, bielizna 2 scierki 3 bluzy spodnie kurtki 4 bardzo delikatne rzeczy 5 t-shirty bluzki itp następnie wszystko dzielimy na kolory 1 białe 2 kolorowe 3 ciemne jesli coś farbuje wkłądamy do pralki pojedynczo i nastawiamy 1,2 na intenswne pranie w maksymalnej temperaturze(90-95c) 3 delikatne pranie ( 40c) 4 wełna ,jedwab,pranie ręczne ( zimne lub 30c) 5 normalne pranie (60c)

Gość gość
Jeśli nie chcesz plam i śmietków z kurzu lub ścierki na czyszczonych powierzchniach, typu półki, blaty, ceramika itp., to po starciu na mokro lub wilgotno wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Przepis prania jest zwykle na metce ubrania - maksymalna temperatura, można czy nie można wirować. Dzielisz wg kolorów, białe osobno, podobne kolory razem, i wg "delikatności". Jeśli masz wątpliwości - pierz w niższej temperaturze. Poszukaj w google "oznaczenia na metkach" i przeczytaj instrukcję obsługi pralki, żeby wiedzieć, który program jest do czego. Proszek do rzeczy mniej delikatnych i mocniej brudnych, zwracaj uwagę, od jakiej temperatury działa. Rzeczy delikatne pierz płynem. Niektóre ubrania pierze się bez płynu do płukania - dżinsy (do tego na lewej stronie), polary, kurtki z membraną itp.

Gość perfekcyjna pani z domu
Moja rada: Sprzątać, gotować i prać trzeba.