Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jul_

Jak się zmienić?

Polecane posty

Gość Jul_

Jestem niestabilna emocjonalnie. Z zimnej suki staję się przewrażliwioną kobietą, która przejmuje się każdą opinią. To chyba zaczęło się kiedy poznanemu w sieci facetowi powiedziałam zbyt dużo jak na tamten etap znajomości. Poczułam odrzucenie. Swoją drogą, strasznie się na nim zawiodłam. Jak z tym walczyć? Ma ktoś taką sytuację? ;) Nie chcę żeby moja kolejna znajomość tak wyglądała, a boję się, że nieświadomie będą to robić.

Gość gość
przestan mowic za duzo o sobie?

Gość gość
a ja jestem bydleńciem drecze pewną kobietę zaczynam miec wyrzuty sumienia... zostawić ja?

Podałaś niewiele informacji na ten temat. Odpowiedz sobie na kilka pytań. Czy Twoje nastroje zmieniają się kilka razy w ciągu dnia, raz na kilka dni czy rzadziej? Czy często zdarza Ci się działać bez przemyślenia konsekwencji, pod wpływem impulsu? Czy zdarza Ci się wybuchać gniewem w reakcji na krytykę? Jak często miewasz pogorszone samopoczucie? Jeżeli to była jednorazowa sytuacja, jesteś w stanie samodzielnie poradzić sobie ze poczuciem odrzucenia, którego doświadczyłaś to nie ma powodu do niepokoju. Postaraj się skoncentrować na tym co robisz i o czym mówisz. Unikaj pośpiechu. Zanim coś zrobisz pomyśl o ewentualnych konsekwencjach. Jeżeli jednak odczuwasz z powodu swojego postępowania silny dyskomfort, próby kontrolowania się zawodzą, a takie sytuacje zdarzają się często lub nagminnie zastanów się nad skorzystaniem z pomocy psychologa lub psychoterapeuty. _____________________________________ www.pomocwwarszawie.pl