Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy w ciąży, które opiekują się młodszym dzieckiem.

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda Wasz standardowy dzień? Poświęcacie dużo czasu starszemu dziecku? (w jakim jest wieku)? Staracie się je jakoś usamodzielnić, przygotować na rodzeństwo? Macie dużo siły i ochoty na zabawy? Jak wygląda Wasz czas razem? Ja powiem szczerze, że mam wrażenie, że za mało czasu się bawimy, wygląda ato tak: 9- wstajemy, przytulanki, mycie, smarujemy się balsamami, ettc etc 10 - jemy śniadanie (razem je robimy) - niestety przy bajce 10.30 - 12 - ogarniamy mieszkanie, gotujemy obiad, córka mi pomaga lub bawi się sama. 12-14 podwórko, teraz niestety tylko spacer. Jak jest brzydko to rysowanie, wyklejanie, coś plastycznego 14-16 drzemka córki - i powiem szczerze ze bedac w ciazy tez musze sie polozyc. 16- podwieczorek - owoce. 16.30 - 19 - zabawy (gry, puzzle, teatrzyki, klocki etc) 19 - wraca tata - szaleństwo lub oglądamy film a dziecko się bawi 20 - kąpiel, kolacja 22 - spanie. Moje dziecko ma 2 lata.

Gość gość
Z tego co napisalas wynika ze sporo czasu poswiecasz corce. Ja jestem na poczatku ciazy i na ten moment wszystko mnie przerasta i dom i opieka nad dzieckiem moj ma 19 miesiecy. Ledwo palcem moge ruszyc i tylko leze i leze a on obok mnie i budujemy z klckow np. Teraz maz poswieca mu zdecydowanie wiecej czasu bym ja mogla odpoczac. No ale to dopiero ok godz 18. Czekam z niecierpliwoscia na drugi trymestr i powrot sił ;)

Gość gość
Moja córka chodzi do przedszkola, więc nie mam takiego problemu. 5.30 - wstaję, biorę prysznic, przygotowuję się do pracy, makijaż itp 6.30- idę do kuchni coś przygotować, chyba że już zrobił to mój mąż 7.00- budzimy młodą, ja ją ubieram, 7.20- jemy śniadanie, ( córka je też w przedszkolu, więc nie jest to duża porcja), Na 8 przedszkole ok 15.30 jest odbierana ( teraz jak jestem w ciąży mam taką mam taką możliwość, bo z żłobka odbiarała ją opiekunka) Obiad je w przedszkolu, więc w domu najczęściej bardzo mało zjada, a jak coś chce to musi trochę poczekać, bo z mężem jadamy na mieście i nie ma gotowego obiadu w domu. 16.00 - we wtorki i czwartki jedziemy razem na zajęcia muzyczne ( chyba, że ja nie mogę) i wtedy zawsze strasznie się wygłupiamy, bo śpiewamy, planujemy weekend A tak to najczęściej po przedszkolu ogląda bajki, bawi się ze mną w przebieranki, robimy jakieś zdjęcia, rysujemy, malujemy, bawimy się w księżniczki ( potem dom cały w brokacie ;) ) Ogólnie w tygodniu raczej nie poświęcam jej dużo czasu, bo ja pracuję, ona chodzi do przedszkola. Jednak zawsze staram się nadrobić wszelakie zaległości w weekend. Córka ma 4 lata

Gość gość
podnosze

Gość gość
dlaczego 2latek kładzie się dopiero o 22?

Gość gość
Mamy w ciąży, które opiekują się młodszym dzieckiem x Młodszym od kogo? Od ciąży?

Gość gość
Bo spędza czas z ojcem i nie chcę aby szła spać o 20.

Gość gość
Młodszym od kogo - dobrze wiesz od kogo.

Gość gość
to kiedy wy macie czas dla siebie? Ja kładę dziecko o 19...

Gość gość
Ja mam pomad 2 latkę i jestem na połówce ciąży. Bywało ciezko szczególnie na początku kiedy byłam zmęczona czy miałam mdłości. Młoda juz nie spi w dzień więc o drzemce mogę zapomnieć. Przez dzień robimy rożne rzeczy. Chodzimy na spacer do sklepu. malujemy czytamy książeczki. W międzyczasie robię obiad. Czasem tez bajki w tw obejrzy. Jakoś dzień przelatuje. Maż pracuje na zmiany wiec czasem w dzień jest w domu/.

Gość gość
Moja o 19 nie zaśnie nie ma opcji. Zwykle miedzy 20 a 21 padnie.

Gość gość
Moja córka ma 2 latka i 8 miesięcy, ja jestem w 4 mscu ciąży. Budzimy się około godziny 7:00, mycie, ubieranie i małe śniadanie ( później je w przedszkolu). Na 8:00 jesteśmy w przedszkolu. Ja przygotowuje obiad, jakieś pranie, sprzątanie. O 13:00 powrót z przedszkola. Po południu bawimy się.... puzzle, klocki... czytamy książeczki, wyklejamy. Zależy od dnia, na co najdzie Nas ochota. Mąż pracuje na zmiany więc po poludniu też czasami vywa w domu, to on również bawi się z córką a ja wtedy mam czas dla siebie albo żeby coś porobić w domu. 18:30 kolacja, kąpiel... po 19:00 w łóżku, czytanie....śpi koło 20:00 :))) i tak codzień :) chociaż w weekendy często ten Nasz "plan dnia" ulega rozregulowaniu :)

Gość gość
Młodszym od kogo - dobrze wiesz od kogo. x Z tematu nie wynika.

Gość gość
...zapomniałam dodać, że jak pogoda pozwala to spacer, no i nieuniknione bajki w tv... ale staramy się jak najmniej, bo córka w tej kwestii nie zna umiaru.