Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezenty niechciane,przechodnie i niekoniecznie na święta?

Polecane posty

Gość gość

Zdarza wam się otrzymywać takie prezenty,podarki czy upominki z jakichś okazji,takie, że widać że były używane,czy komuś nie pasowały?Ja mam znajomą która raczy mnie właśnie tego rodzaju podarkami przynosi ciuchy po sobie,takie już złachane,pospierane,na bluzkach pod pachami często są ślady potu,takie żółte obwódki,albo kosmetyki ,których od wieków nie używa,zjełczałe szminki sprzed sześciu lat czy konturówki,przeterminowane czekoladki że taki białawy nalocik jest na nich a w środku zbrylowana masa,książki które już przeczytała i jej się nie podobały a wszystko to z "miodem' na ustach i słowami że napewno mi się przyda. Po jej wyjściu wszystko muszę wywalić do śmieci i czuję się zwyczajnie upokorzona zwłaszcza ze ona póżniej rozpowiada jak hojnie mnie obdarowuje i mi pomaga. Naprawdę nie jestem osobą,która potrzebowałaby" pomocy" tego rodzaju i nie wiem jak jej powiedzieć by dała sobie spokój z taką działalnością "charytatywną".

Gość gość
Kilka razy nie przyjmij prezentu, grzecznie wymawiając się, ze go nie potrzebujesz, nie pasuje Ci do garderoby, karnacji albo nie czytasz takiego typu książek i odechce jej się obdarowywania. A jak nie podziała powiedz prawdę o stanie "prezentu", chociaż wtedy pewnie stracisz koleżankę.