Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

farbowanie przed czy po porodzie

Polecane posty

Gość gość

mam włosy jasny blond i chce je przefarbować na czerwień/mahoń i zastanawiam się czy to zrobić przed czy po porodzie. boję się że jeśli zrobię to np tydzień po porodzie to dziecko mnie nie pozna

Gość gość
Ja zrobiłam farbę na krótko przed porodem. Nie z obawy że dziecko mnie nie pozna ;-) a dlatego że wiedzialam że po nie będę miala na to ani siły ani ochoty.

Gość gość
Zrob przed

Gość gość
Hahahah Dziecko na poczatku poznaje matke po zapachu i glosie bo niewiele widzi :-P

Tak jak wyżej, nie martw sie że Cię nie pozna, martw sie że nie będziesz miała czasu :P Nie sugeruj sie tym, że farbowanie w ciąży szkodzi, bo nie szkodzi. Jestem fryzjerką i tyle spekulacji na ten temat już wysłuchałam, że masakra. Tylko musisz uważać na reakcje alergiczne jeżeli wcześniej nie używałaś farb tej firmy. Moja mama dostała tak silnej reakcji alergicznej po zmianie farby że dostała wstrząsu anafilaktycznego i cała twarz jej opuchła na szczęście szybko zareagowała i nic sie nie stało. W ciąży nie mozesz sobie na to pozwolić. Więc jeśli użyjesz farby tej samej firmy której używałas dotychczas i nie miałaś żadnych dolegliwości, nawet swędzenia to smiało farbuj teraz póki jeszcze mały bobas nie marudzi w najmniej oczekiwanych momentach :)