Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościegoście

katar zatokowy, pomocy!

Polecane posty

Gość gościegoście

Czy ktoś ma sprawdzony patent na leczenie kataru zatokowego? Jakiś czas temu miałam zapalenie zatok, ale kuracja antybiotykowa pomogła, teraz przechodziłam lekkie przeziębienie i katar powrócił (bez bólu zatok), to ten najgorszy typ, ropny i cuchnący, ohyda, jak go zniwelować? Dodam, że preparaty na zwykły katar nie pomagają. Z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi :)

Gość gość
inhalacje. kora dębu, rumianek, szałwia i mięta. Zagotuj wszystko w garnku i zrób sobie inhalacje kilka razy w ciągu dnia. Pamiętaj, by nie wychodzić na dwór zaraz po.

Gość gość
na przewlekłe zapalanie zatok nie ma rady wypróbowałam wszystkie reklamowane specyfiki zrobiłam korektę przegrody nosowej i jak było tak jest mąż kupił specjalny irygator do płukania zatok i sól u niego niby się sprawdza u mnie lewa zatoka nie jest w pełni drożna i gdy płuczę płyn zostaje, więc nie powinnam płukać może ty wypróbuj ten irygator Sinus Rinse

Gość gościegoście
Bardzo dziękuję, do tej pory robiłam inhalacje z jakichś herbatek, ktoś mi polecał, ale średnio pomaga. Kiedyś próbowałam też z maści Vicksa VapoRub, ale nie mogę jej tutaj znaleźć (przebywam za granicą), z ziołami może będzie łatwiej :) A po powrocie do Polski - irygator. Ja niby nie mam stwierdzonego przewlekłego zapalenia, niby za pierwszy, razem wyleczyłam, a jednak jak widać nie uporałam się z nimi do końca...

Gość gość
ja ci polecam sinupret- wydzielina szybko schodzi oraz jedzenie surowego imbiru

nie stosowałas olejek oregano propolis z miodkiem głodówki leczniczej

Gość gościegoście
Dzięki za wszystkie porady, będę próbować po kolei, bo niedługo szlag mnie trafi. merkaba, nie stosowałam w ostatnim czasie niczego poza preparatami na katar, które zabrałam z domu i inhalacji z herbatki ziołowej (z szałwią, miętą itd.), czyli to co mam tutaj pod ręką, ale chyba czas poszukać czegoś innego, bo taki katar mam już około 10 dni i nie ustępuje...

jeśli masz problem z zatokami, utrzymują Ci się różne infekcje górnych dróg oddechowych, to polecam klinikę MML, tam na pewno Ci pomogą

Gość gość
napewno inhalacje z dodatkiem soli 3 razy dziennie po 15 minut płukanie zatok fizjologicznym roztworem wody morskiej np.firma STERIMAR są też inne z wielorybem na butelce ja też smarować dziurki nosa chili żeby kichac duuuuzo okłady z kapusty kiszonej tzn podgrzewalam ja w garnku i przekładalam w woreczek z materiału żeby była ciepła i okłady na czoło w każdym razie męczyłam się ze dwa miechy bo mój lekarz nie chciał dać antybiotyku no może dobrze ale męka była długa teraz zawsze noszę czapkę