Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymiana dokumentów po ślubie

Polecane posty

Gość gość

Witam czy orientuje się może ktoś w tym temacie? Bralam ślub w sierpniu 2011 roku. Dowód wymienilam od razu, ale na prawku do tej pory mam panieńskie nazwisko. Czy sa za to jakieś kary?

Gość gość
No ba,jakbyś miała cudze prawko to jak sądzisz? Byłaby kara? Jeśli masz inne nazwisko w dowodzie i inne na prawku, to prawko nie traktuj już jako swoje.

Gość gość
Jakby nie patrzeć to adres zameldowania i PESEL ten sam.... A jeżeli pójdę teraz do urzędu to w urzędzie mogą mi jakaś kare wlepic? Bo przy kontroli drogowej pewnie mandat bym dostała. Ale takowej jeszcze nigdy nie miałam

Gość gość
Urząd ma to w doopie, nic go to nie obchodzi, problem masz jak zaczepi Cię policja. Mandat wyniesie jakieś 500zł a jak minie jakiś tam czas to mogą ci zabrać prawko i tyle.

Gość gość
Poczytaj sobie w ustawie, po prostu jest określony czas na wymianę określonych dokumentów w tym prawa jazdy i nie ma zmiłuj!

Powinnaś jak najszybciej wymienić prawo jazdy. Nigdy nie wiadomo kiedy zatrzyma Cię policja, a przez brak aktualnego dokumentu możesz mieć nieprzyjemności.

Gość gość
Kurde tak to właśnie jest jak się cos odkłada na później :/ i tak oto juz 3 lata minęły

Gość gość
Powinnas wymienic. Kar nie ma.

Gość gość
Kar nie ma? Gdzie tu logika? Gdyby nie było kar,nikt nigdy nie płaciłby za wymianę dokumentów, chyba że idiota, który nie ma co robić z kasą. Pół tysiąca zł. to nie kara? Moim zdaniem bardzo dotkliwa.

Gość gość
Kara tak. Jak mnie zatrzymaja to mandat. Chodzi mi o to, czy nie będę miała nieprzyjemności w urzędzie. Czytalam tez gdzieś, ze będę musiała zdawać jeszcze raz prawko. Ale kolejny egzamin z tego powodu... Jakoś w to nie wierzę