Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nadal nie jesteście za karą śmierci

Polecane posty

Gość gość

Nawet po tym ostatnim mordzie dokonanym na małżeństwie? Przecież ta dziewucha i syn małżeństwa nie zasługują aby żyć ;/ To ostatnie ścierwa, takim powinno się podać jakąś truciznę i z głowy, żeby nie zatruwali środowiska a nie jeszcze sie zastanawiają co z nimi zrobić, może w ogóle ich nie zapuszkują bo znajdą sie"okoliczności łagodzące" albo wyjdą za parę lat i dalej będą mordowali. CHORE.

Gość gość
Za karą śmierci nie, ale za DOŻYWOTNIM izolowaniem takich psychopatów od społeczeństwa - tak. CHORE to jest to, ze tego typu zaburzone, niebezpieczne jednostki są wypuszczane jak gdyby nigdy nic na wolność po kilkunastu latach...

Gość gość
Obejrz sobie film "Za młoda by umrzec".. Poza tym madre osoby nie oceniaja ludzi, sam idealny nie jestes z pewnoscia

Gość gość
jestem ZA karą śmierci oraz ZA eutanazją, ale nikt nie musi podzielać moich poglądów

Gość gość
jak mnie śmieszy takie pier/dolenie jak gościa wyżej - nikt nie jest idealny matole, ale mało kto morduje z zimną krwią :D

Gość gość
A po co kara śmierci???Lepsza dozywotnia przymusowa praca przy budowie autostrad za miske ryzu :-)

Gość gość
Kara śmierci jest nieodpowiednia, ona ma cierpieć jeszcze bardzo długo

Gość gość
Tak jest :-)Kopalnia dobra sprawa

Gość gość
Inna rzecz, ze to bylo morderstwo z czystej głupoty i niedojrzałosci. Straszne, ze sie stala taka rzecz, ale ta laska z tego co widac była niedojrzała, ten jej zbuntowany styl, czarne kolory, tatuaze, styl bycia... Za 10 lat gdyby nic sie nie stało pewnie zaczełaby nosic szpilki i sukienki, i myslec o macierzyństwie

Gość gość
Ja jestem za kara smierci ale tylko takich osob jak zlapia na goracym uczynku, jak wiadomo na 100% ze to dana osoba zabila, bo inaczej bylo by niesprawiedliwie, bogacze by sie wy kreci li, policjanci, prokuratorzy, sedzie by klamali wrabiali kogos biednego, niewinnego, powinni zaostzyc kare cieza praca w kamieniolomach

Gość gość
Jestem od dawna za kara śmierci. I nie mówcie, ze nie nalezy zabijac drugiego czlowieka. Niektórzy, poprzez swoje czyny, sami wykluczyli się z rodzaju ludzkiego. A potwory nalezy zabijać, a nie karmic dozywotnio.

Gość gość
Oczywiście ze jestem za karą śmierci od dawna. Tacy psychopaci zastanowili by się sto razy zanim zrobiliby krzywdę drugiej osobie. Mysle ze zabójstw było by mniej. Dlaczego podatnicy muszą utrzymywac morderców? Dlaczego nie można odebrac im zycia skoro oni odbierają innym? Powinno być oko za oko zab za zab. To ludzie powinni zdecydowac czy chcemy takich kar. Ja chce, bo chce czuć się bezpiecznie w tym cholernym kraju. Człowiek wychodzi z domu i nie wie czy wróci bo za rogiem może czychac morderca przez ktorego dzieci tracą ojca bądź matke. Ale to jest temat rzeka. Oddaje swój głos za karą śmierci!

Przeciw. Zdecydowanie . Z tym że karą powinno być dożywocie ale w takich warunkach żeby nie było długie. Powinni swoje odcierpieć i mieć pełną świadomość za co.

Gość gość
Yhy zaraz taki morderca zachoruje i idzie do szpitala. Ewentualnie za pare lat wypuszcza i taki śmieje się w twarz rodzinie. Jak zabije ci taki kogoś bliskiego to zmienisz zdanie napewno

Miałem na myśli coś w rodzaju rosyjskiego gułagu albo francuskich kolonii karnych z przełomu XIX i XX w.:classic_cool:

Gość gość
Oczywiście, że nadal jestem przeciwko, dlaczego niby miałabym zmienić zdanie? I w ogóle nie rozumiem tej masowej histerii na tym punkcie, takie przypadki przecież się zdarzają i zdarzały zawsze, a ludzie się zachowują jakby, to był pierwszy raz w historii. I wg mnie, to trzeba byc ułomnym umysłowo, żeby domagać się kary smierci dla nastolatków- przecież, to ciagle są dzieci, niedojrzałe emocjonalnie i pod każdym innym względem, do tego durne. Nie można ich traktować jak dojrzałych ludzi. Jestem również przeciwna karom dożywotniego więzienia dla tak młodych ludzi, chyba ze są niezdolni do rehabilitacji i nadal po latach wykazują cechy psychopatyczne i nie nadają sie do powrotu do spoleczeństwa.