Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko chodzi późno spać

Polecane posty

Gość gość

Co mam zrobić ? Jak oduczyć ? Ma ponad rok i chodzi spać o 2 w nocy. Masakra. I śpi do godz. 10 rano. Ma jedną drzemkę godzinną w dzień a raczej po godz 19. Kapię małą po 22. Pomóżcie ja mam ją przestawić ? Niedługo idę do pracy :-(

Gość gość
Wyeliminuj drzemkę, kap dziecko wcześnie np o 19 dla rocznika to idealna pora a o 19.30 -20.00. Jak mozna dziecko kapac o 22??

Gość gość
Przesuń kąpiel na wcześniejszą godzinę koniecznie! Moja ma prawie 3 lata a kąpiel jest zawsze ok.19 (wyjątkiem są wakacje), kąpiel rozbudza!

Gość gość
No i drzemkę też przesuń - między 12 a 14 dziecko możesz kłaść spać, o 19 to już niektóre roczniaki chodzą spać na noc.

Gość gość
drzemka o 19? no błagam! jak ja położę dziecko o 17 to 23 mam pozamiatane i staram się tego nie robić (czasem się zdarzy, że zaśnie np w aucie) u mnie najlepiej jak drzemka jest najpóźniej do 15 bo wtedy max o 21 idzie spać

Gość gość
To głupota kłaść na godzinna drzemke po 19, dziecko niech wstaje wcześniej np o 8, ok 13-14 niech idzie spać, a wieczorem ok 18 drzemka i o 20 niech zasypia.

No masakra ... to po co pozwalasz na drzemke o 19 ? Niech juz spi do rana po co pozwalasz sie rozbudzic? Wykap dzis przed 19 i o 19 spac do rana pewnie wczesnie wstanie..ale lepsze to niz takie pozne chodzenie..

Gość gość
A co powiesz na to? Moja córka (15 miesięcy) wstaje o 8, ma godzinną drzemkę w południe. Kąpię ją ok.19.30. I choćby nie wiem co zasypia około 23. Nawet jak jej nie położę spać w dzień :(.

Drzemka o 18?? Moj roczniak jak do 16 pospi to buszuje do 23 czy 24 drzemka max do 14 ! Z reszta sama musisz wyczuc swoje dziecko ile snu potrzebuje zeby nie byl marudny i ile potrafi wytrzymqc bez snu

Gość gość
Jezu dzięki dziewczyny, spi do 10 bo jest niewyspana. Nie dam jej dzisiaj zdrzemnąć się po 19 i wykąpie ja około 20.

Gość gość
Tylko pamietaj, ze takie przestawienie snu dziecka moze potrwac kilka dni, wiec absolutnie nie zlam sie...drzemka tylko do 14tej. 19 wanna, kolacja i spac. Nawet jak bedzie w lozku buszowac do 23 to niech buszuje....kilka dni i spoko.

Jak nauczyłas tak masz. Drzemka o 19? O tej godzinie to dziecko powinno być powoli szykowane do snu, a nie na drzemkę. To teraz będziesz się męczyć, bo z dnia na dzień nie przestawisz dziecka.

Gość gość
A jakieś rady dla mnie? Moja córka (15 miesięcy) wstaje o 8, ma godzinną drzemkę w południe. Kąpię ją ok.19.30. I choćby nie wiem co zasypia około 23. Nawet jak jej nie położę spać w dzień :(

Gość gość
a ja mam tak : dziecko wstaje między 7.00 do 8.00 drzemka około 12.00 godzina czasem 1,5 godziny a spać chodzi o 22. czasem nawet 22.30 , czasami 21.30

Gość gość
Wredna a czego nauczyłaś swoją Liliankę? Przeklinania tylko!

Gościu widzę, że często przebywasz z moim dzieckiem skoro tak doskonale je znasz :)

Widocznie taki typ;) Moj maly tez tak czasem potrafi raz wytrzymal 12 godzin na nogach masakra.. a moze wieczorem musisz zaczac ja zmulac ..zaraz po kapieli..ja boje sie ze u mnie to samo bedzie jak odstawie od piersi (kp w nocy i tak zasypia) boje sie mu nie dac ze wlasnie bede sie bujala do 23

Gość gość
wredna zetnij te suche ,cienkie kudły,zrób coś z ryjem bo ohydna jesteś