Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga i koziorożec. Był ktoś albo jest w takim związku?

Polecane posty

Gość gość

Jak wam się układało, układa?

Gość gość
ciocia waga i wujek koziorozec.super para :)

Gość gość
Koziorożec to dobry znak dla Wagi, ALE: czy waga jest tak samo dobra dla koziorożca? :D Dyskusyjne :D

Gość gość
koziorożec to beznadziejny znak- zimny, oschły, powściągliwy, taka lodownia, zero ciepełka i romantyzmu.

Gość gość
NIE ZGADZAM się z tym poprzednim wpisem o koziorożcu. Kozioł jest owszem taki, ale tylko dla ludzi, których nie lubi albo którym nie ufa, bo nie potrafi udawać i podlizywać się jak waga. Jak kogoś pokocha to wtedy jest najcieplejszym i najukochańszym partnerem, a przede wszystkim wiernym.

Gość gość
Nie mogę się zgodzić - Koziorożec potrafi być ciepły, czuły, kochający i na każdym kroku okazywać miłość. Ale musi czuć, że druga osoba też go kocha i być otwarta wobec niego, On wtedy odwdzięcza się tym samym. Jest wrażliwy, a jego chłód bierze się z ostrożności, obawy przed zranieniem. Jeśli zaufa, jest wspaniały. Wiem, bo jestem z Koziorożcem - przynosi kwiaty bez okazji, zaczepia i całuje, kiedy tylko może, potrafi się zaopiekować, jest wierny, oddany.

Ja jestem w takim zwiazku i jest to najlepsza rzecz jaka mnie w zyciu spotkala,spotkalismy sie przed 20 laty i juz nie rozstalismy sie ja waga a on koziorozec, po takim czasie moge powiedziec ze naprawde pasujemy do siebie, koziorozec jest na zewnatrz zimny,nie okazujacy uczuc,niczego takiego, to typowy szef musi miec wszystkich pod soba bo on zadzi wszedzie w rozmowie, w pracy,poza praca w czymkolwiek, nie nawidzi gdy ktos wlezie mu w jego pole dzialania, nawet nie lubi np.w karnawale jak ktos glosno spiewa czy jest przywodca grupy, ucieka- nie moze zniesc innego przywodcy,moze smieszne to ale tak jest, ja juz go znam wiec omijam takie glosne skupiska ludzi,przy nim trzeba byc wyciszonym, a wagi takie sa,w domu gdy nikt nie slysza zadzi oczywiscie waga,on potrafi wszystko w domu zrobic,posprzatac,ugotowac, bedzie potulny i kochany, wtedy szczesliwy okaze swoje uczucia, nie powie ale pokaze jak kocha i kupi na walentynki sliczne "cos" z zoltego metalu w najdrozszym sklepie i poda jakby nigdy nic,oszczedny w slowach a wylewny w czynach, nie chcialy byscie takiego faceta ? taki jest koziorozec.

Gość gość
, NIE ZGADZAM się z tym poprzednim wpisem o koziorożcu. Kozioł jest owszem taki, ale tylko dla ludzi, których nie lubi albo którym nie ufa, bo nie potrafi udawać i podlizywać się jak waga. Czyli dla 99,9% populacji jest lodowaty i zdystansowany, dobre sobie.

Gość gość
Jestem z Koziorożcem i jest serdeczny dla mnie, rodziny, przyjaciół - to mu wystarcza. Reszta to tylko koledzy/koleżanki/znajomi i oni bardzo często nie znają go od tej strony, co bliscy.

Gość gość
nie lubie koziorozcow

Gość gość
koziorozce sa wredne i zlosliwe

Gość gość
Dlaczego wszyscy narzekają na koziorożców, a nikt nie widzi, jakie WAGI są FAŁSZYWE? wierność to nie jest mocna strona wagi

!8,12- wszystko sie zgadza, wlasnie tak jest, koziol nigdy nie bedzie sie podlizywal, ale potrafi sobie ludzi podporzadkowac i w spolecznosci on musi pelnic role szefa, nie bedzie okazywal uczuc w sensie ze - mowil o milosci czy kocham cie - o nieeee nigdy ! -ale okaze w domu kochanej kobiecie jak ja kocha nie slownie wcale, ale w czynach a to najwazniejsze, nie zdradzi, nie zapomni o urodzinach i imieninach i o dniu kobiet i o walentynkach, w domu zrobi wszystko-naprawi, pomaluje co swieta sciany w salonie upierze firany, ugotuje,zrobi swoje ulubione salatki warzywne,golabki z grzybami po swojemu- oczywista,kupi swoje ulubione trunki bo lubi wieczorem sie napic, zaoszczedzi bo lubi miec kase, wiec dobrze jest miec kozla w domu, masz cieplutki dom, co jesc, wypic i goracego kochanka w lozku, czego mozna chciec wiecej ?

Gość gość
A ja mam Koziorożca, który bardzo często mówi mi, że mnie kocha - nawet częściej niż ja jemu. Biega z kwiatami/prezentami, dba o mnie. Okazuje to i mówi. Jest 100% Koziorożcem. I co? Umie mówić co czuje, nie róbcie z nich potworów.

Gość gość
kozly sa uparte

19,31 - moze takie zachowanie wyniosl z domu rodzinnego, ogolnie przyjete jest wiekszoscia glosow ze nie sa bardzo wylewni, a reszta sie zgadza.

Gość gość
koziorożec musi kogoś poznać, żeby się otworzyć

Gość gość
20:41 Nie są wylewni, jak go poznawałam to miałam wrażenie, że zachowywał się zwyczajnie. Gdyby nie jego troska o mnie i to, że lubił żartować, więc atmosfera rozluźniała się, a ja gdzieś to jakoś po prostu wyczuwałam, że może mu się podobam, to bym nie wiedziała. I na początku był mało wylewny, nie mówił, że kocha, okazywał. Dopiero po czasie zaczął mówić o uczuciach - jak nabrał pewności, że go nie skrzywdzę/nie odejdę po paru miesiącach. Im dłużej jesteśmy razem, tym bardziej się otwiera, więcej mówi i okazuje. Ale i ja, wiedząc że to dla niego ważne i trudne mówić o tych uczuciach, mówię mu również co czuję i jestem wobec niego otwarta. To powoduje, że on też pozbywa się tego oporu. Ale to on pierwszy powiedział, że kocha, jak tylko nabrał pewności.

Gość gość
17.31 samo sedno o koziorozcu

Gość gość
Ja ogólnie opisałam jak Koziorożec zachowuje się wobec mnie - jaki potrafi być czuły, bo to dużo osób podważa, zapewne na przykładzie swoich złych doświadczeń. I jestem spod znaku Ryb. A czy pasuje do Wagi? Pojęcia nie mam. Ogólnie jestem zdania, że człowiek człowiekowi nierówny z jakiego by znaku nie był i nie zawsze połączenie znaków może coś powiedzieć o parze. Owszem, pewne cechy ludzi spod takiego samego znaku są w nas widoczne, ale to nie wyznacznik. Byłam kiedyś z dwoma osobami tego samego znaku - teoretycznie powinnam do nich pasować wg horoskopu. Z jednym było prawie idealnie, z drugim nijak.

Gość Klud
Jestem koziorozcem kobieta i mam partnera wage. Zwiazek prawie 8 lat. Przez pierwsza połowę było bardzo ciężko myślę ze oba charaktery sa bardzo dominujące. Nie można takiego zwiazku tworzyć na checi rządzenia i stawiania na swoim. Bardzo duzo kompromisu, odpuszczania to napewno pomaga ale z tak mocnymi charaktermi ciężko jest osiągnąć równowagę. Zawsze sie cos dzieje. Znaki ambitne, dające do celu, każdy chce wprowadzać swoje zasady. Myślę ze zamiast walczyć i stawiac na swoim trzeba sie wspierać i doceniać choc nie zawsze to łatwe.

Gość gość
wierzycie w takie bzdury??? hahahaha

Gość gość
Sprytne.