Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Czy posiadanie broni palnej bez pozwolenia oznacza zawsze więzienie w razie nakr

Polecane posty

Gość gość

ycia przez policję? Pytam, ponieważ zastanawiam się nad zdobyciem w przyszłości broni palnej, gdyż niejednokrotnie byłem napadany, a mam dopiero 22 lata. Mówi się, że statystycznie z sytuacją zagrożenia ma się do czynienia raz w życiu. Ja już wypełniłem statystykę za kilkadziesiąt osób, bo mniej więcej tyle razy miałem do czynienia z takimi sytuacjami. Grożono mi wielokrotnie, napadnięto, uczestniczyłem w bójkach wbrew swojej woli, bo przypadek tak chciał, że akurat tam byłem. Jakoś sobie poradziłem, ale nie raz odniosłem obrażenia i przegrałem. Teraz doszło już do tego, że boję się wychodzić z domu i prowadzić życie towarzyskie. Kluby omijam z daleka bo zawsze ktoś się tam do mnie przyczepi. Przeważnie grupki, albo osoby czymś odurzone. Boję się nawet wieczorem wyjść do miasta. Trochę się znam na tym przez to co mnie spotkało i wiem, że jedynym co może zapewnić mi niemal gwarantowane bezpieczeństwo to broń palna na ostre naboje, bo w przypadku wielu napastników nie sprawdzi się gaz, paralizator czy inne tego typu ustrojstwa. Co mi grozi jeśli zostałbym z tym złapany, ale mam czyste konto, nie dostałem nigdy nawet mandatu, mam wykształcenie wyższe i broń nie byłaby raczej użyta, tylko najwyżej do straszenia potencjalnych napastników.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować