Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piwosylwester

Ile butelek piw wziąć na Sylwestra?

Polecane posty

Gość piwosylwester

Idę jutro na Sylwestra. Każdy przynosi sobie sam alkohol. Ja wezmę piwo. Problem w tym, że mam trochę słabą głowę i nie wiem ile tych piw wziąć... Rzadko piję, więc stąd to pytanie. Impreza od godziny 20 do około 2 w nocy.

Gość piwosylwester
@Agnieszka93, ostatnio wypiłam 6 piw, jedno za drugim to nie umiałam utrzymać się na nogach, musieli mnie nieść :/

Gość prawictwo pospolite 125
moim zdaniem 5 piw powinno wystarczyć . Impreza bedzie trwała 6 godzin więc dośc długo

Gość piwosylwester
Z tym, że na początku to nikt nie pije, dopiero po godzinie gdzieś tak impreza się rozkręca ;)

5 piw na 6 godzin to tak jakbyś wypiła 2 piwa w ciągu godziny CZas jest tutaj najwazniejszy a nie ilosc piw na 6 godzin imprezy 5 piw to niewiele ..

Gość piwosylwester
@prawictwo pospolite 125, a jak ktoś będzie mnie częstował wódką albo winem to mogę też wypić? I w jakich ilościach? Bo podobno nie można tego mieszać ;(

nie mieszaj nic!! albo ewentualnie najpierw pij najsłabsze a potem możesz wypić mocniejszy trunek. Nigdy nie pij na przemian bo skończysz tak jak ja kiedyś :classic_cool:

Gość piwosylwester
@Studzia, czyli jak robić? Mam te kilka piw i ktoś częstuje mnie kieliszkiem wina to mogę wypić ten jeden kieliszek czy nie?

to prawda nie można mieszać alkoholi , możesz mieć po tym zawroty głowy .. ja bym kupił lech premium , to dobre piwo , nigdy nic mi po nim nie było żadnego kaca czy problemów żołądkowych

nie , najlepiej będzie jesli będziesz pić tylko piwo Wtedy nic cie nie będzie 3 piwa + 1 wino może skonczyć się w łazience przy WC

Tak możesz, ale potem już nie możesz wypić słabszego alkoholu czyli piwa, bo się zrzygasz. Ja kiedyś wymieszałam kilka trunków, albo popijałam wódę reddsem i wiadomo jak się skonczyło

Gość piwosylwester
@Studzia, czyli najpierw piwo, potem wino i potem już nic?

prawictwo nie przesadzaj, jedna lampka wina nie spowoduje prawdopodobnie wymiotów, choć to zależy od stopnia naj****ia przed spożyciem tego wina :classic_cool: jeśli bedziesz nastukana nie pij wina

ja się kiedyś zbełtałem po 1 puszce tyskiego .. nie wiem co oni dodają do tyskiego , to najgorsze piwo jakie piłem wypiłem 3 lechy w ciagu 2 godzin i mi nic nie było a tyskie to jakaś porażka

Gość gość
To zależy jaką masz głowę i jaki stan chcesz osiągnąć. Czy przez cały czas mieć tylko lekki humorek, czy dość konkretnie się spić, ale bez żadnych ekscesów, czy iść na całego i pod koniec zaliczyć zgona. Zależy też jakie piwa. Jak na 6 godzin bym w swoim wypadku wziął z 8-9 browarków (6%), żeby tak dość konkretnie mieć już w bani, ale jeszcze wszystko pod kontrolą i wszystko pamiętać i sam wrócić do domu.

pij piwo, ale powoli, jedno na godzinę wystarczy. Wtedy raczej się mocno nie upijesz ;) W końcowej fazie imprezy możesz sobie pozwolić na bardziej procentowy trunek. Nawet jeśli wylądujesz w kiblu to będzie już późno i właściwie po zabawie.

Gość piwosylwester
Chcę mieć przez cały czas lekki humorek. Bez zgona i żadnych ekscesów.

Gość piwosylwester
@Studzia, to zrobię tak, że kupię 4 piwa, będę piła jedno na godzinę. O północy kieliszek szampana, a potem pozwolę sobie na wino czy tam wódkę i do domu :) Dobry plan? Przepraszam, że tak się pytam, ale w zeszłym roku zmarnowałam sylwestra przez własną głupotę i wolę teraz wszystko przemyśleć.

Ja zazwyczaj piję piwo powoli, tak, żeby w powiedzmy 2 godziny wlać w siebie 3 browary :classic_cool: potem robię krótką przerwę i dalej piję. Zależy też czy będziesz palila w trakcie picia. Bo jesli tak, to możesz szybciej zazgonić :D

Dobry, jeśli te mocniejsze trunki wypijesz w małych ilościach. Jeszcze ta lampka szampana po piwie ok, ale po tym jak wypijesz wódę w większej ilości to... moze, ale nie musi być źle. Po prostu wyśpij się dziś, najedz dobrze przed imprezą, no i w trakcie też zagryzaj i będzie wszystko oK!

Chcę mieć przez cały czas lekki humorek. Bez zgona i żadnych ekscesów. to 5 piw wystarczy na lekki humorek . Po warunkiem ze pijesz jedno piwo co 45 minut Ja wypiłem 3 lechy w czasie 2 godzin i byłem tylko lekko wstawiony 3 piwa na twoją 6 godzinną impreze to będzie za mało . Będziesz prawie trzezwa gdybyś wzieła tylko 3 puszki najlepiej zabierz 5 piw.

Gość piwosylwester
@Studzia Nie, nie. :) Chodziło mi raczej o to, że od godziny 20 do 24 wypiję 4 piwa, potem lampka szampana, potem góra 2 kieliszki wódki smakowej i nic więcej :)

Gość piwosylwester
@prawictwo pospolite 125 , postanowiłam, że wezmę 4 piwa ;) Nie wiem czy to istotne dla Ciebie, ale jak jestem gdzieś w knajpie to piję jedno piwo pół godziny i po wypiciu tego piwa przez 15 minut lekko kręci mi się w głowie. Aż tak słabą głowę mam? :D Czy to normalne?

No to raczej powinno być ok :) Ważne by nie złapać zgona przed 24 tak jak ja 3 lata temu :classic_cool: Zasnęłam przed północą, a obudziłam się oszołomiona grubo po, jak już pokaz fajerwerków został zakończony. W dodatku przed drzemką miałam bliski kontakt z sedesem hahahha perwa na maxa, nigdy więcej takiego picia :D (a piłam naprzemiennie wódkę smakową i szampana, wcześniej piwo, aaa i wdychałam opary marihuany, ale nie wiem czy to miało większe znaczenie)

4 piwa to dobry plan .. dodaj do tego te 2 kieliszki wódki Bo piwa z winem raczej lepiej nie mieszać piwo + szampan i wódka moze na ciebie zle zadziałać to 3 rózne alkohole ..

To masz podobnie do mnie. Też tak mam, po jednym lekka, naprawdę płytka fazka, a jeśli w szybkim czasie wypiję następne to już zaczynam być wstawiona, po 3 często robie przerwę, bo jestem prawie pijana.

Gość piwosylwester
Ech, to już nie wiem. Jak jestem na imprezach to znajomi normalnie, najpierw szampan, potem piwo, na końcu wódka i nikt nie rzyga ;)

4 piwa przed 24 , a po pólnocy 4 kieliszki wódki ( jeden kieliszek ma 25 ml ) to będzie udana impreza i zgonu nie będzie na pewno