Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumczyc wszystkim babciom, że nie chce chrztu dla mojego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem nawiedzoną katolką, dla której liczy się tylko szopka w koscciele. Moje dziecko, moja decyzja. Mój mąż jest jeszcze bardziej przeciw niż ja. Ale rodzinka tego nie rozumie

Gość gość
Ale to twoje dziecko i to oni mają się dostosować do ciebie a nie ty do nich.

jeszcze nad tym pomyśl. Owszem każdy ma prawo do wyboru. Znam osobiście dziewczynę, która nie ma chrztu, i zostałą skreślona przez rodzinę swojego chłopaka przez to właśnie. Bo on już by chciał założyć rodzine, ale nie moze...

Gość gość
Sama jestem bez chrztu i jakoś żyję. Niestety w Polsce nadal możemy spotkać zacofanie i właśnie takie myślenie

Gość gość
dlaczego nie możesz ochrzcić dziecka? krzywdy mu tym nie zrobisz, a jak będzie duże to sobie wybierze co dla niego najlepsze

Gość gość
Skoro dla Ciebie chrzest nic nie znaczy, to co Ci szkodzi się zgodzic? ochrzcisz dziecko, a ono samo w trakcie dorastania zdecyduje czy chce chodzic do kościoła czy nie. Jeśli nie będzie chciało mieć nic wspólnego z kościołem to przecież wówczas to nic nie znaczy. Jednak jeśli będzie chciało mieć coś wspólnego z kościołem a bedzie nieochrzszczone to zamkniesz mu drogę i narobisz problemu. Nie myśl o sobie tylko o dziecku

Gość gość
Najlepiej z kazdej religii po jednym obrzadku. Mowisz dosadnie, ze nie i nie wdawaj sie w dyskusje

Gość gość
Nie jesteś nawiedzona katoliczką ale jesteś nawiedzona w druga stronę

Gość gość
Ale właściwie co z tego, że nie rozumieją? Nie muszą, niech sobie nie rozumieją, mają przyjąć do wiadomości i tyle.

Gość gość
Nie chcesz nie chrzcij Twoje dziecko Twoja sprawa, a nie rodziny. Nie rozumiem jednak dlaczego obrażasz katolików bo to fajne, modne? Nie każdy kto chrzci dziecko jest nawiedzonym katolem. Twój post świadczy niestety o tym, że myślisz stereotypowo i jesteś ograniczona pomimo zgrywania oświeconej ateistki.

Gość gość
Co z ciebie za matka ? Nie boisz się że dziecku odmawiasz życia wiecznego ? Matce powinno chodzić o dobro dziecka .Wstydz sie .Patologia ?

Gość gość
gość dziś dlaczego nie możesz ochrzcić dziecka? krzywdy mu tym nie zrobisz, a jak będzie duże to sobie wybierze co dla niego najlepsze xxx nie będzie mogło wybrać bo będzie już katolikiem - bo mamusia za niego zdecydowała nie dociera to do ciebie? w Polsce chrzci się dzieci bo "co ludzie powiedzą"???

Gość Jakie to żenujące
Nie chcesz chrzcić, to nie! twoja sprawa.Żyj sobie jak świnia, a teraz chowasz prosie.Nie obrażaj katolików, skoro sama czujesz się niedowartościowana.Widać jakie masz niskie ego - prostaczko!

Gość gość
znam dziewczynkę. która w 2 klasie powiedziała, że chce żeby ją ochrzcili i rodzice to zrobili, być może twoje dziecko też tak będzie chciało i wtedy nie odmówisz. a teraz to twoja decyzja.

Gość gość
gość dziś dlaczego nie możesz ochrzcić dziecka? krzywdy mu tym nie zrobisz, a jak będzie duże to sobie wybierze co dla niego najlepsze xx wybierze? Wiesz, jakie sa cyrki z dokonanie apotazji? Uwazam,ze czloaiwk powinien przyjmowac chrzest jako śwaudoy dorosły.

Gość gość
ja mam dzieci ochrzcone sa wierzacy tak jak ja ale wiara to nie znaczy ze trzeba chodzic do kosciola i sluchac co "ksiadz mowi"nie chodzimy ani ja ani dzieci(juz dorosle) do kosciola ale wierzymy i jestesmy katolikami,i nigdy nie wyrzekne sie katolicyzmu,

Gość gość
nie chrzcij. Jak dziecko samo zachce, zawsze moze byc ochrzczone. Ja sie ochrzcilam jako dorosła ( myslalam, ze moze na mnie jakias łaska splynie, a tu nic, w sumie załuję, i tak nie praktykuje)

Gość gość
Jesteś tak samo mądra jak autorka wątku