Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcia2544

Czy to dobry pomysł na biznes?

Polecane posty

Gość karolcia2544

Witam,mieszkam w małej miejscowości około 20 000 osób. Chcę otworzyć mały punkt ze śmiesznymi rzeczami na panieński,kawalerski,urodziny itp. Smieszne zabawki i akcesoria .Jak myślicie czy takie cos może się udać? Znalazłam też kilka ciekawych akcesoriów sexy a za razem śmisznych.Np bicz,wibrator,sztuczne cycuszki-uspokajacze.Proszę o wszą opinie.

Gość gość
za male miasto, raczej sie nie uda chyba ze to miasto turystyczne

Gość gość
a ile masz kasy na ten cel?

Gość gość
Przede wszystkim skontaktuj się z Urzędem Statystycznym, dowiesz się ile ślubów jest w Twojej miejscowości, naturalnie takie zabawki nie tylko na wieczór panieński ale zobrazuje przynajmniej sytuacje w Twoim miasteczku. Druga sprawa wejdziesz na mały zus 400 zł mc, po 2 latach musisz załatwić sobie hektar ziemi aby zostać rolnikiem, 1 ha przeliczeniowy. Na allegro sprzedają po 10,000 zł ale w to lubelskim i trzeba jechać + notariusz inaczej będziesz płacić zuzu 1100 zł mc! Osobiście dla mnie to kiepski pomysł, lepsze pośrednictwo, ponieważ nie musisz inwestować w towar. Podpisz umowę z firmą udzielającą pożyczek, na to zawsze jest popyt. Pozdrawiam http://pozyczka-bez-zaswiadczen.pl/post/lista_chwilowek_2015_

Gość karolcia2544
Dzięki za odpowiedzi, kasy mam okolo 10.000 na towar i pozostałe koszta. Z tego co się orientowałam wynajem lokalu wyniesie okolo 1000 zl 40 m.Zus niski przez 2 lata. Co do miejscowości nie jest to typowo wczasowa miejscowość ale leży blisko takich kurortów wczasowych. A może macie jakies podpowiedzi? Wpadłam na taki pomysł bo nie ma czegoś takiego w naszym miasteczku. tylko sklepy odzieżowe i zabawkowe ,no i oczywiście spożywcze.

Gość gość
karolciu,przemyśl sobie czy nie lepiej byłoby rozkładać nózki,pokiś młoda i ochocza

Gość gość
Moim zdaniem dość kiepski pomysł, bo sporo takich rzeczy można kupić w internecie. Jeśli chodzi o "śmieszne akcesoria" to ważną rzeczą jest element zaskoczenia i oryginalność. Jeśli w miasteczku jest 1 taki sklep to każdy w wieku okołoosiemnastkowym wie, co w nim jest. I zaskoczenia nie ma. Internet daje klientowi więcej możliwości zaskoczenia znajomych. Może większa będzie szansa, jeśli rozszerzysz swoją działalność np. o w ogóle zabawki dla dzieci.

Gość gość
ja mieszkam w mieście 23tys mieszkańców i sklep się nie utrzymał

Gość karolcia2544
a co myślicie o odżywkach dla sportowców?np.olimp? może to by się udało?

Gość gość
pomysł niezły kokosów nie będzie dużo zależy od inwencji i wyczucia sprzedawcy a może zaczną zaglądać z innych miejscowości jeśli towar będzie ambitny i na czasie reklama ustna najlepiej z reakcjami po zakupie czasy nie najlepsze wielu będzie szukać pocieszenia próbuj postaw sobie pasjansa na tę okoliczność myśl pozytywnie powodzenia do roboty,Najlepszego w Nowym Roku to dobry czas na własny biznes MAX.

Gość karolcia2544
A moze jakaś mala agencja towarzyska? Na Wspólnej widziałam, jak tylko 2 panienki były i nawet policjant korzystał z ich usług :)

Gość karolcia2544
ktos sie podszywa pod moj nick....dzieki karolciu za taki pomsł może ciebie tam zatrudnie?

Gość karolcia2544
Max,masz na myśli sklep z odżywkami czy śmiesznymi rzeczami mówiąc że to dobry pomysł?

Gość gość
Na allinside.pl możesz kupić dużo drobiazgów za grosze w hurtowych ilościach ;) przejrzyj co tam jest i zobacz, moi znajomi rozkręcili właśnie taki biznes haha i co ciekawe zwraca się to ze sporą nawiązką ;)

Gość gość
Jeśli już ktoś zdecyduje się na własny biznes ważną kwestią jest odpowiednia reklama. Zapraszam do skorzystania z usług naszej agencji http://labinteractive.pl/. Prowadzimy kompleksową obsług e-marketingową, od budowania stron internetowych i ich pozycjonowania przez działania w social media czy reklamę kontekstową aż po marketing rekomendacji.

Gość gość
Wlasny biznes to swietna opcja, ja jakis czas temu zdecydowalem sie na otworzenie wlasnego gabinetu lekarskiego, kupilem specjalistyczy sprzet w http://www.inmed.pl/ i zapewniam moim pacjentom ulsugi na najwyższym poziomie

Gość gość
Na Twoim miejscu jeśli masz odłożone pieniądze wróciłbym do kraju i otworzył coś swojego. A nóż się uda. Ja np. odłożyłem ok. 300 tys, wróciłem, wynająłem niewielki magazyn, kupiłem cały niezbędny sprzęt od firmy http://www.supermach.pl/ ponieważ wychodziło najkorzystniej i otworzyłem własną linię produkcyjną olejków zapachowych :)

Gość gość
pomysł ciekawy, tylko pytanie czy to by się utrzymało? wydaje mi się że takie rzeczy raczej teraz ludzie kupują przez internet. może sklep z czymś innym?

Gość gość
Raczej się nie uda, ludzie takie rzeczy kupują bardzo rzadko, do tego małe miasteczko. Ja mieszkam w podobnym miasteczku i wynająłem mały magazyn, kupiłem maszyny w www.polpak.pl i produkuje farby oraz lakiery. Idzie bardzo dobrze wiec polecam taki biznes.

Gość gość
no gdzie dziewczyna będzie produkowac farby......

Gość gość
dokladnie, poza tym jesli to taka żyła złota to raczej bys nie polecał i nie robił sobie konkurencji...