Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak utrzymać mieszkanie w czystości?!?!

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi jak wy to robicie że nie macie kurzu na meblach, na podłodze... mam wrażenie że albo jestem leniwa do sprzątania albo robię to źle. mam kłęby kurzu na podłodze, na meblościance tez czystką nie świeci. Okna brudne, kafelki w łazience nie świecą się, pod łóżkami 1 cm kurzu.

Gość gość
co dzień odkurzam i myje podłogę, wycieram kurze, zajmuje mi to max 20 minut, ale jest czysto. Okna myje jak są brudne, nic szczególnego Ci nie podpowiem, jak nie zrobisz, to będzie bałagan.

Gość gość
no włąsnie robicie to codziennie, dla mnie to katorga jakas. Nie żebym miała 200m kwadratowych a zaledwie 60 metrowe mieszkanie! Nie umiem go ogarnąć. ale dodam ze mam dwójke malych dzieci po których sprzątanie najbardziej mnie dobija.

Gość gość
Co to znaczy sprzątanie po dziecku. Od małego trzeba wpajać sprzątanie po sobie dzieciakom i nie będzie co po nich sprzątać. Nie bawisz się już? Odnosisz zabawkę na miejsce. Zjadłeś? Odnosisz talerzyk do kuchni. Gdybym miała sto rzeczy pozbierać z podłogi po dzieciakach, też by mi się nie chciało zmyć podłogi.

Gość gość
okna myje co 3 miesiace,zamiatam codziennie,kurze 1 raz w tygodniu,podlogi myje 2 razy w tygodniu.Wywalilam dywany bo pelno w nich kurzu i sie unosi w powietrzu.Kafle 1 raz w miesiacu.Jak dzieciaki nasmieca to po zabawie odrazu sprzatam.Mieszkanie mam czyste a mam 2 dzieci i psa.Troche samodyscypliny i bedzie ok:)

Gość gość
nie cierpię sprzątać

Gość gość
dobra mówicie że mycie kurzu, odkurzanie, mycie podłóg zajmuje wam góra 20 minut??? To chyba gosposie macie albo co... ja właśnie umyłam wszystkie półki i stolik w jednym pokoju i zajęło mi to 25 minut. a gdzie reszta?

Gość gość
potwierdzam, nie jest to takie proste jak w "Pierwszej miłości" zawsze czysto, zawsze pewnie. Żeby było dziennie czysto trzeba zapierdalać za szmatą, odkurzaczem i mopem w jednym.

Gość gość
zawsze możesz poprosić zawodowca o lekcję pokazową, panie biorą zwykle koło 10zł/h

Gość gość
żeby czyscic tak zeby nic nie bylo ani kurzu ani źdźbła to ze szmatą lataj caly czas :) u mnie koniecznie mop 12h/ dobe

Gość gość
czasem zamiast tego wystarczy dobry odkurzacz. U mnie jest ok jakiegoś 1,5 roku założony odkurzacz centralny - www.beam-djak.pl/cyclovac i szybciej idzie, głównie przez to, że jest dokładny i nie trzeba go taszczyć wszędzie za sobą. A co do mebli to dobry środek do czyszczenia w sprayu powinien pomóc.

Gość gość
Zgadzam się w pełni. Odkąd zakupiłam sobie ten odkurzacz http://profieurope.eu/oferta,1279.html jakoś chętniej sprzątam i mam w ogóle w domu czyściej. Dzięki temu odkurzaczowi jakoś sprawniej docieram w najróżniejsze brudne kąty, i jakoś dokładniej, staranniej odbywa się to moje sprzątanie. Zdecydowanie polecam zainwestować w taki sprzęt, który naprawdę ułatwia te codzienne obowiązki. Tylko właśnie od tej rzetelnej, profesjonalnej firmy, bo ma sprzęt najwyższej jakości w rozsądnych cenach.