Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie moge zdac tunelu na egzaminie :((

Polecane posty

Gość gość

Podchodziłam już 3 razy i za kazdym oblalam w tunelu :( dokupilam juz nawet dodatkowe godziny i ćwiczyłam plac ale z instruktorem i tamtym samochodem zawsze robię idealnie i instruktor się dziwi czemu tyle razy oblalam :( zżera mnie stres, nogi mam jak z waty i w ogole nie wiem co robię, nie potrafie kontrolować toru jazdy w tył czując taka presje :(( ktoś mial podobnie?

Gość gość
A moze ktoś zna metodę dzięki ktorej zda się na 100% ten plac :/ mój portfel zaraz bedzie pusty jeżeli tak dalej bedzie :(

Gość gość
Witaj w Pl 🖐️ W Hameryce nawet biegów zmieniać nie umieją, a jeżdżą wszyscy.

Gość gość
Rzecz w tym,ze ja na jazdach dobrze jeżdżę, tak przynajmniej twierdza instruktorzy z ktorymi jeździłam i u których mialam wewnętrzny egzamin.. . Na państwowym dopada mnoe wielki stres i wychodzi klapa totalna :(

Gość gość
A próbowałaś czegoś na uspokojenie? Bierz magnez, ale minimum przez miesiąc regularnie, żeby to naprawdę zaczęło działać. Pij herbatę Nervosan fix i tu tak samo regularność min 2 tygodnie. Wszystko ma wpływ...dieta również w szczególności dlatego słodka bułka z colą nie jest dobrym posiłkiem przed egzaminem :) Aha jeszcze, sport jakieś bieganie potrafi rozładować stres i doda pewności siebie.

Gość gość
Autorko, niestety w realnym jezdzeniu samochodem tez jest ten stres. Zastanów się, rozbierz swój stres na kawałki. Dlaczego tracisz totalnie głowę? Latają ci ręce? Nogi jak z waty? Dlaczego przestajesz myslec, co robisz? Nawet, gdybyś zrobiła cos idealnie, a zauwazyłabym u ciebie taką trzęsiawę, to tez bym ci nie dala prawka. Jezdzenie samochodem to ciagła umiejętnosć opanowywania stresu. Mozesz się denerwowac- w sobie. Ale nie pokazywać tego na zewnątrz, i robić swoje. Nie masz prawa przestac mysleć , kontrolowac sytuacji, gdy prowadzisz. Skoro robisz manewry dobrze przy kims znajomym, to musisz je zrobic dobrze przy obcym. Proponuję, byś wzięla dodatkowe lekcje w innym ośrodku, u obcego instruktora, nawet u kilku obcych. Az pokonasz swój paraliz myslowy, i zaczniesz te manewry wykonywac automatycznie, odruchowo. Kilka razy pisalam w temacie, i pewnie będę nie raz pisac. Autorko, to występ, jak na scenie, trema jest, ale musi być pozytywna, na zasadzie " ja ci taki nie taki pokażę, ze potrafię" Musisz się wkurzyć- na siebie, egzaminatora, instruktora. Pozytywnie wkur...ć. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Wierzę w ciebie, a ty uwierz w siebie:)

Gość gość
Też tak mialam, ale znowu nie z tunelem ale ciagle mi gasnal bo noga mi latała i nie mogłam wyczuć przez to sprzęgła. Meliske sobie wypij przed egzaminem i spróbuj myslec pozytywnie :)

Gość gość
A co to jest ten "tunel"?? Zdawałam 15 lat temu i nie pamiętam czegoś takiego...

Gość gość
Tunel to tzw rękaw... Nie wiem czy 15 lat temu to było, wątpię... Teraz przy nowych przepisach zdanie prawka to nie lada wyczyn, trzeba się bardzo postarać bo wymogi nie z tej ziemi.. Autorko myśl pozytywnie a taki bedzie wynik! Powodzenia :)

Gość gość
;( sksd ja to znam

Gość gość
Proste!!! Jedz do Malty na urlop i przy okazji zrob prawko. Oficjalnie gubisz, oni nie maja jak sprawdzic i mozesz podejsc do latwiutkiego egzaminu. Koszt 250euro. Ps jakby jakims cudem wyszlo to tylko mandacik za scieme..takie prawko normalnie wymieniasz na Polskie.

Gość gość
A już wiem! To jest jazda po łuku tak? Jeśli tak, to 15 lat temu też było ;)

Gość gość
Patrz w lusterka i nie kręć g***townie