Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocham Wielka Brytanie

Polecane posty

Gość gość

Hello chaps, Zalozylam taki topic, bo sie nie moge nadziwic, ja ludzie pluja na UK, mimo ze ten kraj daje im schronienie i pomocna dlon. Jak tak mozna? Jak sie nie podoba to droga wolna, mozecie zwiewac do innych, lepszych krajow, albo nawet do Polski. Ludzie, ktorzy tak narzekaja i maja jakis problem z przebywaniem tutaj nie roznia sie wcale od pakoli, ktorym sie angielskie prawo nie podoba i chca wprowadzac szariat. Tak, pije herbate z mlekiem i jem biszkopty i inne smakolyki jak np shepherd's pie, carrot cake czy ostatnio probowalam nawet haggis. I bardzo sobie cenie angielska kuchnie i kulture - chodzi mi o oryginalna, bo McDonaldsy sa wszedzie i omijam je szerokim lukiem. Szkoda, ze Anglicy tak daja soba pomiatac, naplyw imigrantow prowadzi do powolnego zaniku ich kultury. Niemniej jednak mam nadzieje, ze jest tutaj wiecej fascynatow angielskiej kultury. Ps: drodzy Polacy, zdajcie sobie wreszcie sprawe z tego, ze jak idziecie po ulicy i rzucacie kurwami, wiele osob wie, ze przeklinacie. Nie tylko wasi rodacy. Uczyniliscie polskie przeklenstwa slawne w calej Europie, wy prostackie nasienie.

Gość gość
Nastepna ze zrytym beretem. Coleslaw chyba mozg ci zlasowal.

Gość Kaaaakaaaa
Także uwielbiam ten kraj, na równi z narodem Amerykańskim, podziwiam ich nastawinie- ten luz do życia, optymizm, mentalność godną naśladowania. Po co sie spinac- oni to wiedzą :D Angielski jako język jest boski, mój ulubiony, kocham akcent cocney, a za męża chcę mieć Amerykanina kowboja, chodzic w kraciastej amerykanskiej koszuli i wymieniać z ludźmi uśmiechy na każdym skrzyżowaniu Country :)

Gość gość
Coorva co za belkot nieudaczniarek.

Gość gość
"a za męża chcę mieć Amerykanina kowboja, chodzic w kraciastej amerykanskiej koszuli i wymieniać z ludźmi uśmiechy na każdym skrzyżowaniu Country" dobre :)

Gość gość
zgadzam sie z toba,

Gość Kaaakaaa
I to jest właśnie ten luz i dystans :) Szanujmy się, pocieszajmy a życie będzie piękniejsze, niezależnie od narodowości :)

Gość gość
Widac ze czujesz sie zagrozona! 01:37? i 01:44? jesteś taka zdesperowana? JA Uwielbiam Wielka Brytanje!

Gość gość
Luuuuudzie, czytajcie proszę ze zrozumieniem! Znam bardzo sympatycznych anglikow/nie jakichs ciapatych.

Gość Ririr
Anglicy są super, a Cocney wymiata. Intruz od Colesława na Syberie jak Uk sie nie podoba!

Gość gość
"Kocham WB" Tu sa prymitywni ludzie. Nic tylko sie wyzywaja i obrazaja, Nie doczekasz sie tu kogokolwiek zyczliwego. same trolle. Zywcie się dalej obrazaniem innych,? Bo zycia swojego nie macie widocznie wyjatkowo interesujacego. ja Nic tylko pozazdroscic wam intelektu i zyczliwosci:-)

Gość gość
Polska już od dobrych 20+ lat jest zrujnowana, dzisiaj to takie szambo, że szkoda gadać, te same gęby od lat przy korycie, w tym kraju już się nic nie zmieni, niestety.

Gość gość
Ririr, chyba chodzilo ci o cockney... ktory brzmi tak sobie. Ja tam wole posh accent. Nie przepadam za szkockim akcentem ani za RPA (sporo bialych urodzonych w RPA mieszka w Anglii i ten akcent jest dziwny... nie brzmi jak brytyjski tak do konca ale tez nie jak jakis inny europejski akcent). Najlepszy jednak jest londynski, ten akcent upper middle class, brzmi czysto i jest latwy do zrozumienia. Az przyjemnie uslyszec 'you alright chap/mate?'.

Gość gość
Ja mojemu znajomemu anglikowi, gdy powiedzialem, ze anglikow szanuje on odpowiedzial, ze nie spotkalem jeszcze tych rude anglikow xd

Gość gość
Ci wredni Anglicy to raczej jakis plebs. Klasa srednia pracujaca i wyzej to najczesciej mili, usmiechnieci, czarujacy i pomocni ludzie. Mowie o rodowitych Brytyjczykach.

Gość gość
tez uwielbiam anglie w niedziele wracam po 3 tygodniowym pobycie w polsce nie moge sie juz doczekac :) lubie polske za niektorymi rzeczami sie teskni ale w anglii czuje sie zdecydowanie lepiej

Gość gość
Mi sie w Szkocji podoba ale bez przesady żeby chwalić to stfiaste jedzenie, które tu jest :D Szanujmy sie. Czy autorka naprawde woli to od bigosu, kiełbas, pierogów? No way! Jeśli chodzi o historie i kulture Szkocji to jest to naprawde imponujące, żyje sie dobrze, łatwo znaleźć prace jak szybko potrzeba, dużo sie zarabia. Ale jednak nie jest to kraj, gdzie chciałbym zostać na zawsze. Za dużo różnych imigrantów to jedno, drugie to ci dranie z Westminsteru. Jeszcze gorsi od tych polskich!

Gość gość
dobrze ze tu ktos pisze prawde o ich jedzeniu bo naprawde jest nie do zjedzenia.Anglikow ktorych ja poznalam byli bardzo mili/nie mieszkam w UK/ bylam w odwiedzinach .Anglicy tez sa zmeczeni tymi ciapatymi...

Kaaaakaaaa wczoraj [01:41wlasnie widac ten luz hamerykanski,wojny terroryzm,Wladza pieniadza:((!

Gość gość
Wypuscie Brevika i zrobcie go komisarzem ds emigrantow w Brukseli .

Gość gość
Jak ja wam zazdroszczę, mam nadzieje ze mnie sie uda juz niedługo!

Gość Camilla Joan
Chcesz podszkolic swoj angielski i dowiedziec sie wiecej o jezyku a takze o zyciu w Wielkiej Brytanii?Zapraszam na mojego nowego bloga o jezyku angielskim i kulturze brytyjskiej-PO ANGIELSKU http://mylittleworldinuk.blogspot.co.uk