Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laptopp

Czy warto kupić ten laptop?

Polecane posty

Gość laptopp

Warto kupić ten laptop za 2000zł czy za tą cenę znajdę jakiś lepszy chodzi mi o to, żeby nadawał się do średnio wymagających gier nie jakiś tam z dużymi wymaganiami http://q.gs/8764219/laptop

Gość gość
daj normalny link a nie spamerski

Gość gość
Do gier to laptop musi kosztować co najmniej te 3500k, choć i tak laptopy nie są do grania, za 2k można złożyć całkiem przyzwoity stacjonarny, nada się również do najnowszych gier. Ten z linka ma bardzo słabą grafikę.

Gość gość
A w co masz zamiar grać? Podaj tytuły przykładowych gier.

Gość gość
laptopy nie służą do gier,nawet jak są dedykowane pod gry to ściema,bo będzie miała parametry pod gry ,a długo nie pociągnie,będzie się grzał i nie tylko dobry pod gry to od 5 tys zwyż pcety są do gier.

Gość gość
widziałem jak grają na nim w battlefielda 4 w przyzwoitej ilości fps

Gość gość
Nieprawda, nie będzie się grzał i pociągnie ładnie, nawet mocno wyśubowane gry. Ale taki lapek nie będzie kosztował 2000 zł tylko min. 3-4 razy więcej (popatrz choćby na ceny Alienware).

Gość gość
Ta jasne... na grafice GT720M i 2 rdzeniach 1,8GHz :P

Gość gość
no to przecież napisałam ,ze za 2 tysie nie będzie się nadawał.

Gość gość
kiepski procek, kiepska grafika nie opłaca się wg mnie go kupować. na allegro za 1800 widziałam i5 z lepszą grafą

Gość gość
Ja do tego od battlefielda 4 w przyzwoitych fps ;) chyba że w rozdziałce 800x600 i wszystko na low.

Gość gość
Najpierw to wypadałoby napisać jakie to mają być gry, bo jak jakieś platformówki, albo gry sprzed 3-4 lat, to da radę, ale nowych ciekawszych gier nie pociągnie.

Gość gość
ale co za różnica jakie gry skoro za tę kwotę mozna mieć lepszego? jak powie, że potrzebuje do excela to może kupować jakiś szajs za 3tys?

Gość gość
Ma znaczenie, bo jak chce pograć w Far Cry 4, to za 2000k nie kupi żadnego laptopa, nawet jak będzie tam siedział i5 i ciut lepsza grafika.

Gość gość
FC4 to chyba nawet idiota nie nazwie "średnio wymagająca grą"

Gość gość
miałeś kiedyś choć do spróbowania takiego alienwara czy podobne? bo zapewniam, że mój asus rog się wcale jakoś specjalnie nie grzeje, ma wentylację dostosowaną do reszty; a rdzenie ma 4...

Gość gość
alienware niekoniecznie ma super cenę do mocy jaką prezentuje

Gość gość
dlatego właśnie mam asusa ;)

Gość gość
Akurat w FarCry 4 grałem ma lapku z grafiką GT840M w rozdzielczości 1366x768, co prawda ustawienia niskie ale wyciągał ponad 40fps :) Za tę cenę te są trochę lepsze, albo szukać na allegro z i5, może nawet na mało używany trafi i na gwarancji. Asus R510LN-XO101H Lenovo Z50-70

Gość gość
Jaki jest sens kupowania laptopa do gier za 8 tys. jak za tę cenę można mieć PC który wystarczy co najmniej na 5 lat i wydajnością rozniesie takiego laptopa na strzępy?

Gość gość
i popatrzyłam na stacjonarki owszem, za te 6 tys kupisz mocną, jednak zalezy jakie kto ma wymagania jak chce i pograć i jeździ z kompem (bo np. ma taką pracę) to co się dziwisz, po co komu przenośny? PC geniuszu to też laptop tak notabene, personal Computer (sprawdź se jak nei wierzysz)

Gość gość
Tak przy i3 jakbym grał na i5 to bym nie porównywał bo nie ma sensu. A ten test co linka podałeś jest mało wiarygodny, GT840M będzie mocniejsza średnio o jakieś 35% od GT720, oczywiście mowa o wersji 2GB, a nie jak w teście 1GB. Tak czy inaczej za tą cenę dobrego laptopa się nie kupi.

Gość gość
Stacjonarne się składa samodzielnie, a nie kupuje gotowe i przepłaca 20-30% :P Poza tym w czasach płyt mini-ITX i małych obudów można stacjonarkę wziąć do torby i jechać z nim gdzie się chce, wystarczy mieć dostęp do TV.

Gość gość
"aki jest sens kupowania laptopa do gier za 8 tys. jak za tę cenę można mieć PC" Ano taki, że nie każdy ma miejsce na PC albo chce mieć maszynę "mobilną" (ja np. dosyć często jeżdżę na delegacje, odwiedzam rodziców, i wieczorami lapek z grami jest jak znalazł; z tego samego powodu mam też np. Kindla a nie ogromną biblioteczkę)

Gość alex2626
"PC geniuszu to też laptop tak notabene, personal Computer" Baba to jednak baba, na świecie tak się przyjęło że laptop to laptop, notebook to notebook, a PC to komputer stacjonarny.

Średni. Do gier w promocji minimum 2500 trzeba wydać na lapka żeby dał radę z nowszymi tytułami, choćby lenovo y510p. A serio dobry kombajn... to już powyżej napisali.