Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kasia Zielińska urodziła MIESIĄC przed terminem zdrowe dziecko, jak to możliwe??

Polecane posty

Gość gość

Przestraszyłam się! Podobno dostało 10 punktów, jest zdrowe a jedna miesiąc przed terminem. Ja rodzę w marcu, jeszcze nic nie gotowe, pokój, nic nie kupione i się boję, że jak na złość ja też wcześniej urodzę i co wtedy ;(

Jak to co? Jak zdrowe to po kilku dniach wyjdziecie do domu:-) O ile tylko maluszek będzie przybierał na wadze. Znam dużo dzieci urodzonych 3/4 tyg przed czasem. Poza niższą wagą nic im nie było. Wychodziły do domu normalnie. A rzeczy kupisz w ciągu jednego dnia. Ze mna leżała dziewczyna co urodziła w 35 tyg. Dawałam jej pampersy dla dziecka, ciuszki dostała w szpitalu a potem jej facet dowiózł ,

termin to przecież taka bardziej umowna data ;) A co do gwiazd i celebrytek, to zwykle te terminy dla prasy i ogółu podawane są jako dużo późniejsze, żeby nikt nad nimi z aparatem nie wisiał.

Gość gość
nie miesiąc tylko 2 tyg z hakiem.Oni lubią sobie przeszadzić

Gość gość
Ja urodzilam w 36 tygodniu. Przedwcześnie, ale dziecko zdrowe

Gość gość
Ja urodziłam na początku 36 tygodnia, mała dostała 10 punktów i wszystko było w porządku :) malutka tylko była, chociaż z drugiej strony to moja urodzona przed terminem ważyła 2800g, a koleżanki córka urodzona tydzień po terminie ważyła 2600g :) wyszłyśmy po trzech dniach do domu. Tylko mój poród to w ogóle był ekspresowy, o 13 byłam na usg i dziecko się do porodu nie układało. Urodziłam tego samego dnia przed 17 :) nie miałam ze sobą nic ani dla mnie ani dla dziecka, bo wszystko tak szybko się zaczęło, że nie zdążyłam jechać do domu. Koszulę do porodu dali mi w szpitalu, ubranka i pampersy dla dziecka też. A później mama przywiozła moje rzeczy :) Teraz się śmieję, że mała wzięła mnie z zaskoczenia i nie miałam czasu stresować się przed porodem :D

Gość gość
Ja w 33 tygodniu i też wszystko ok.

8 miesiac to juz bezpieczny czas zeby urodzic zdrowe dziecko, wszystkie narzady juz pracuja,sa ukształtowane teraz liczy sie tylko waga dziecka noi płuca ale tez juz nie problem,ja rodze za miesiąc i mam juz wszystko przygotowane.

Gość gość
ja też ściemniłam że rodzę miesiąc później żeby teście mi się na poród nie zwalili (mieszkają za granicą). potem byli zaskoczeni że poród tak szybko :D a ja miałam luzik. pewnie te celebrytki tez musza tak ściemniac żeby im się nikt na porodówke nie zwalił :o

Gość gość
Kupuklska kiedys opowiadała w wywiadze że jak rodziła to jakiś paparazzi próbował przez okno robić zdjęcia :o

A skąd wiadomo kiedy dokładnie miała termin porodu :P ? To cpi pisze prasa to jedna wielka bzdura.