Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sytuacja ogólnorodzinna ,konflikt.

Polecane posty

Gość gość

sytuacja wygląda tak.4 rodzeństwa wychodzi po mszy za ojca w 4 rocznicę śmierci.Jedna z sióstr która mieszka blisko kościoła mówi do 2 rodzeństwa,że zaprasza ich na ciasto do siebie, 3 siotra nie słyszy, bo jest z tyłu. Pada deszcz, 3 rodzeństa odjeża a z daleka żegnają sie z tą 4.Tej 4 jest przykto, czuje się pominięta, 3 rodzeństwa twierdzi,że wcześniej nic nie planowali i każdy po wyjściu z kościoła moze robić co chce i że ta 4 chyba nie ma innych problemów. Święta gdzie byłą zaproszona cała rodzina były u tej 4.Kto ma racje, o ile wogóle w odczuciach osobistych można mieć rację?

Gość gość
to bardzo nieładnie, że zaprosili wszystkich tylko nie tą jedną. Ale o takich rzeczach trzeba mówić od razu - tak, mam z tym problem. A może reszta rodzeństwa była poinformowana przez zapraszającego, że ty nie chciałaś przyjść?

Gość gość
jeżeli ta 4 nie słyszała to skąd wie że siostra zaprosiła rodzeństwo?

Gość gość
to nie o mnie chodzi, ale ta 4 stała z tyłu, byłam świadkiem tej sytuacji, ta 4 to moja przyjaciółka. Bardzo się rozstroiła, a ja sama w pierwszej chwili nie załapałam o co jej chodzi. Ona chciała w niedzielę zorbić obad u siebie dla wszystkich, ale jej 1 siostra odmówiła , wieć nie chciał dzielić rodziny, a póżniej ta co odmówiła w sobotę po tej mszy już miała czas i sobie poszła.siostra jej mówi,że nie wiedziała,ze nie została zaproszona, nie słyszała tego , myślała,że nie idzie no i że po kościele każdy moze robić co chce, ze co ona miała zrobić skoro to nie ona zapraszała.ZApraszajaca nie komentuje psrawy.Mówi jej ,że chyba nie ma więszych problemów, nie zorumie ,że tej 4 jest po ludzku przykro.Przecież nawet jełśi nie slkyszała, to mogli na nią chwilkę poczekaać zanim pojechali, powiedzieć,gdzie idą i się pożegnać. Nie wiem jak jej to wytłumaczyć rozsądnie, bo prawda elży gdzieś chyba po środku, ta co nie zapraszała, a poszła, nie miał obowiazku wobec tej 4, a zapraszająca olałą sprawę.Przykra trochę akcja, dlatego pytam postronne osoby.

Gość gość
no wie, bo widziała jak wszyscy pojechali razem, a potem siostra jej powiedziała gdzie byli. Jeszcze mi taka rozżalona o tym opowiadała, mogła nie słyszeć, bo szłą na samym końcu.Siostra pytała się tylko ile ma oddać za mszę, ale ona nie chciała kasy.

Gość gość
sorry Alu tu się ciężko połapać o co tak naprawdę chodzi

Gość gość
a są po tej samej matce? no bo w takich sytuacjach rodzeństwo czasem się odrzuca było coś takiego u mojej babci że rodzeństwo z pierwszej matki ją nie uważało chociaż ich wszystkich wychowywała prababcia bo pradziadek był wdowcem ale babcia i rodzeństwo po jej matce było źle traktowane przez rodzeństwo po pierwszej żonie

Gość gość
Ciężko się połapać, bo leniwa dupa autorka (wiemy, że jesteś czwartą siostrą szmato, nie udawaj, że nie) nie potrafi pisać liczebników tylko n*******la liczbami :O

Gość gość
Współczuję tej 4 takiego rodzeństwa. Potraktowali ja jak niepotrzebna rzecz. Na jej miejscu ograniczylabym kontakt.

Gość gość
Kazdy ma racje jesli chodzi o uczucia, ale niektorzy zacowuja sie jak dzieci. Niby nieladne zachowanie, ale tez nie przesadzajmy, ze wszystko musi byc idealnie sprawiedliwe. Ona ma racje czujac sie pominieta, bo tak wyszlo, oni maja racje mowiac, ze to przez przypadek, skoro tak bylo. Ogolnie sprawa jest zbyt drobna by sie nia na serio przejmowac.

Gość gość
jestem chory psychicznie , uciekajcie z tej kafeteri

Gość gość
Mi na miejscu tej czwartej siostry byłoby bardzo przykro.

Gość gość
Cholernie przykre. Ta, co zaprosiła na ciasto, powinna zaprosić wszystkich przed mszą, bo ciasto pewnie piekła rano, dla gości. A po mszy, to wyszło, jak wyszło, czyli do d...

Gość gość
Może i przykro, ale trudno dopisywać historię do takiego krótkiego dialogu. Równie dobrze ta trójka rodzeństwa mogła myśleć, że tamta gdzieś już idzie, a do niej nie chcieli przyjść bo czekają na faceta od prądu czy cokolwiek.

Gość gość
(wiemy, że jesteś czwartą siostrą szmato, spier/dalaj debilu. Jak można myśłeć, a nie zapytać czy ta 4 ma czy też niue inne plany, ogólnie rodzina do bani, banda chamów.

Uważam, że to było świństwo. Powinna zaprosić wszystkich, tą 4 siostrę też.

Gość gość
Troche dziwnie.. nie byliscie wczeaniej umowieni?? U nas jak jest masza za dziadka lub kogos z rodziny to juz jest z gory cos ustalone..

Gość gość
namieszalas... nic nie rozumiem

Gość gość
Konflikt? Bedze zawszs do puty do puki tym krajem bedzie zadzil pieniadz i zyd bo onpieniadem wlada .eh jak by poska byla poska to sama by zadzila gupki sugi za szlugi wyjazd .omhe na ten kraj . Niech zas ja ktos oduduje ae nie te sugi za szlugi ani za wschodni tytoń. Ty ortografie calyj mnie w d**e potem nieca a najepiej powies sie . Nasze SD cie znajdzie i nauczy ci eajacu. Polak jestes,mowisz? Wiemze suka kpiaca .pogubilem sie k***o . Wiem ze poska to dziwny kraj polskego sie uzywa bo wpada. W*********j na zachod tam polskiego ucz . Tu noemasz kogo mie i moje roczniki uskiego uczyli a was? Paszli won spszedawczyki!

Gość gość
Raz nie rozumiem po co sa msze za zmarlego w 4 rocznice? Za wszystkich sa tak msze? Dwa nie rozumiem po co sie wp*****lasz w rodzinne sprawy swojej przyjaciolki? Nie masz swoich problemow?... Kompletne wscibstwo...

Gość gość
Piszom bond 404:-) rozmowa kontrolowana:-) eh. Pies ich j***l:-) sukin koty "demokratyczne" kto to narobil? Moje roczniki nie:-(

Gość gość
Zachowaliscie się niedopuszczalne, szok,tak potraktować siostrę,zapomnialabym o takim rodzenstwie,brak słów...

Gość gość
Zachowaliscie się niedopuszczalne, szok,tak potraktować siostrę,zapomnialabym o takim rodzenstwie,brak słów...

Gość gość
Jak się zaprasza to wszystkich albo wcale.Jeśli z jakiś powodów ktoś nie usłyszał zaproszenia/był z tyłu i mógł nie słyszeć/ zapraszający powinien zaczekać lub ewentualnie zadzwonić/jeśli to była znaczna odległość/ i powtórzyć zaproszenie.Żegnanie się z daleka było bardzo nietaktowne,to tak jakby olanie tej ostatniej.Tak uważam.

Gość gość
ljvfhjl

Gość gość
trzeba kompromisu! Najlepszy serwis z aukcjami Najwyższej jakości sprzęt elektroniczy:laptopy,tablety,telefony itp Wszystkie przedmioty znacznie poniżej ceny rynkowej!!! Zarejestruj się i licytuj! Naprawdę polecam. Link do serwisu: h ttp://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422

Gość gość
kompromis potrzebny! Najlepszy serwis z aukcjami Najwyższej jakości sprzęt elektroniczy:laptopy,tablety,telefony itp Wszystkie przedmioty znacznie poniżej ceny rynkowej!!! Zarejestruj się i licytuj! Naprawdę polecam. Link do serwisu: tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422 przełam się

Gość gość
Ja się nie wtrącam, tylko jesteśmy blisko, sama na początku nie wiedziałam o co chodzi, bo nie znałam ich rodzinnych ustaleń.Po tej całej sytuacji jednak przyjaciólka sama chciała ze mną pogadać, bo było jej przykro, czy to aż tak trudno zrozumieć?Nie nie byli umówieni, ona chciał wszystkich zaprosić do siebie na obiad już o tym pisałam, a po mszy nie było ustaleń.Co to kogo obchodzi w jaką rocznice rodzina chodzi do kościoła, to nie jest tematem mojego pytania.

Gość gość
gfdgfdgdf