Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sophie imię dla dziewczynki Ładne?

Polecane posty

Gość gość
hej, nie najgorsze ale ja bym tak nie nazwała, ale to Tobie ma sie podobać :) nie przejmuj sie zbytnio opinia ludzi. a mozna juz nazywać obcojezycznie dzieci?

Gość gość
Mój mąż jest Grekiem, mieszkamy w Holandii, więc nie ma problemu z niepolskimi imionami. Chcieliśmy takie, które dobrze by brzmiało we wszystkich trzech językach. Po grecku: Sophia, po polsku: Zosia :)

Gość gość
Ładne, ale chyba dość popularne.

Gość gość
aaaa to co innego! myślałam pod kątem polski i tego jak przy polskim nazwisku by brzmiało:) jak greckie nazwisko to Sophie pasuje jak najbardziej, a męzowi sie podoba?

Gość gość
Mężowi się podoba, chociaż właśnie sprawdziłam i faktycznie w Holandii Sophie jest jednym z najpopularniejszych imion dla dziewczynek. Ale i tak mi się podoba :)

Gość gość
Panowie pozwolą że przedstawię- moja żona- ZOFFFIA:-D. Przepraszam, tylko z Misiem mi się skojarzylo.

Gość gość
Jeszcze jakieś opinie?

Gość gość
Nie podoba mi sie i jest oklepane

Gość gość
Ja mieszkam w niemczech i dalam corce polskie imie , bo jest polka i nie obchodzi mnie, ze szkopy nie umieja wymowic. Nie bede sie podkladac pod szkopa zebynse jezyka nie polamal

Gość gość
14:00 polki wyjezdzaja za granice i daja jakies p**********e hamerykanskie imiona bo w polsce by sie sraly nazwac dziecko jak im sie podoba i jedyne na co sie odaza to nicola :D znam jedna Grace z hameryki ale rodzice polaczki wrocilo do polski i mowia Graca

Gość gość
14:00 polki wyjezdzaja za granice i daja jakies p**********e hamerykanskie imiona bo w polsce by sie sraly nazwac dziecko jak im sie podoba i jedyne na co sie odaza to nicola :D znam jedna Grace z hameryki ale rodzice polaczki wrocilo do polski i mowia Graca

Gość gość
ale pracować dla szkopów, to ci nie przeszkadza? :O ładne imię

Gość gość
No właśnie. Poza tym to dziecku ma być łatwiej. Niech ma takie imię, żeby w kraju w którym mieszka każdy wiedział jak je wymówić.

Gość Anna3456
My mieszkamy w Angli a nasza córcia to Grace. Rodzina nie ma problemu z wymową a tu to imię jest super odbierane. Teraz jak się dzidzia urodzi będzie Gemma a chlopiec Tyler. W naszej okolicy jest pełno Sophie i Emm. Ale imię bardzo mi.się podoba :))). Chociaz Sophia na końcu "a " brzmi ładnie. Czyta się Sofija ;)

Gość gość
Brzmi jak sofa hehe znam dwie dziewczyny o tym imieniu ale mieszkam w PL . Ja swoja nazwalam Tamara w tym roku zadna dziewczynka nie otrzymala tego imienia. Chcialam dac sara ale gadali, ze jak dla pieska i jest Tami:-) tez biblijne:-)

Gość gość
Cudowne imię. My będziemy mieli Sofie.

Gość gość
Moja córcia ma na imię Sophia (mąż Brytyjczyk) ale w domu dla wszystkich i tak jest Zosią. No i co z tego, że popularne?

Gość gość
14:22 bardzo ladne imie nigdy nie slyszalam a otakim

Gość gość
tamara jest okropne

Gość gość
Piękne imię Sophia....też mam zamiar dać tak córce...mieszkam w De....mój syn ma na imię Xavier.....a nie polski Ksawery bo mieszkam i żyje tu....to ten kraj daje mi i mojej rodzinie godnie żyć więc dlaczego miałabym dziecią nadawać polskie imiona?A do Pani czy Pana który się brzydzi Niemcami.....hm....niech wraca z rodzinką do kraju jak mu tak źle....a nawet sp....dala...bo najgorsze co może być to jak widzę polskie smutne gęby nie zadowolone z życia....nikt was tu siła nie trzyma

Gość Adzialka
Sliczne imie, tak wlasnie chce nazwac moja coreczke. Tylko wszyscy w Polsce sie krzywia ale to moja coreczka i bedzie miala imie ktore mi sie podoba. Wszystkim I tak nie dogodzisz

Gość gość
ja nie czaje po co nadawac dziecku takie imie skoro mamy jego polski odpowiednik? zacznijcie jeszcze Michalow nazywać Majkelami

Gość gość
ten kraj daje mi i mojej rodzinie godnie żyć więc dlaczego miałabym dziecią nadawać polskie imiona? x w sumie dobrze, że coś takiego wyjechało ledwo się wyniosło, już nie potrafi poprawnie odmienić rzeczownika "dziecko" w liczbie mnogiej dzieciOM analfabecjo

Gość gość
...mieszkam w De.... x a z językiem ojczystym jesteś w czarnej De :P

Gość gość
W Niemczech co druga polska rodzina nadaje córkom imię Sophia, a w domu mówią do dziecka Zosia. Jest to strasznie oklepane imię wśród Polaków, mieszkających za granica.

Gość gość
Zośka to w ogóle strasznie oklepane imię obecnie...tak jak kiedyś Kaśka na przykład :/ to samo zresztą jest z Julią. Z drugiej strony jak widzę te najazdy na rodziców, którzy zdecydowali się dać córce np. Aniela to się nie dziwię, że wszyscy nazywają dzieciaki tak samo. Za 20 lat będziemy mieć same Julie, Jakubów i Leny.