Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schudnę2015

dieta nieskowęglowodanowa mix dukana i atkinsa DUŻO KG DO STRACENIA

Polecane posty

Gość schudnę2015

hej, odchudzam się niemal od zawsze i tylko raz udało mi się zjechać 30kg ale po kilku latach i ciąży przybyło ogrom sadła. cel nr 1 zjechać 20kg - tak, żeby przywrócić się do stanu używalności, a potem resztę czyli ok 10-15kg w okresie wakacyjnym ale już z dietą pełną warzyw i owoców, z dużym naciskiem na ruch - będzie ciepło, to się będzie chciało. a terasz moja dieta, przestawiłam wszystko do góry nogami. trochę po to, żeby wyjść z tego zaklętego kręgu, bo już setki razy rozpoczynałam i rezygnowałam. dieta zmodyfikowana, tak, żeby była jak najmniej uciążliwa, a zamieniła się w nawyk. muszę przecież być na niej 3-4 miesiące. ważenie z zapisem robię co 5dni (a ważę się codziennie, żeby kontrolować efekty). cel 1kg na 5 dni, czyli 6kg w miesiącu. start 12.01.2015r. już trochę ubyło ale chwalić się będę 17.01. założenia diety: pierwsze 15dni jadłospis nie może przekraczać 20g węglowodanów na dobę, potem będę zwiększać ale tak, żeby chudnąć. Nie jest to atkins, ani dukan. Bo pozwalam sobie codziennie na 2 kawy z mlekiem i stevią, pepsi zero, chleb wysokobiałkowy, zupę pomidorową, ogórkową, bigos, sernik na przepisie dukana i wszystkie inne rzeczy dozwolone na dietach niskowęglowodanowych. mój przykładowy jadłospis: śniadanie - kromka chleba wysokobiałkowego + masło + majonez+ ser żółty lub jajko kawa z mlekiem kawa z mlekiem koktajl wysokobiałkowy z małą ilością węgli x2 obiadokolacja - zupa z 2 parówkami lub bigos kolacja - to samo co na śniadanie okazyjnie: sernik dukana, bita śmietana nadal poszukuję dań niskowęglowodanowych, jak znajdę jakieś dobre, to się podzielę. Na razie jest dla mnie nie do przełknięcia chleb adama i makaron adama. zamówiłam batony proteinowe, mąki sezamowe, migdałowe itp. słodką żywność 0kcal. podzielę się wrażeniami, jak dotrą. to tyle na dzisiaj. zapomniałabym dodać od 12.01 jest mnie 2kg mniej :)

Gość schudnę2015
dotarły do mnie batony atkinsa - są rewelacyjne, tj. zjadłam kokosowy i karmelowy. zastanawia mnie tylko jedno, na opakowaniu jest napisane 2g węglowodanów, a w składzie występuje jeszcze alkohol cukrowy i ma o ile pamietam wartosc 7-8gram. alkohol cukrowy to substancja słodząca i boję, że te węglowodany sprytnie ukryli w składzie i tak na prawdę baton ma 10 węgli, a nie 2. wczoraj zjadłam dwa i juz się bałam, jak to odkryłam, że będzie kiepsko ale waga dzisiaj pokazała 0,4kg mniej. może się tutaj ktoś zna na tym? mieszanki białkowe kupiłam dwie, jedna bananowa, da się wypić ale bez jakiś większych uniesień, druga o smaku kruchych ciastek ma bardzo słodki smak, zapycha tak jak po tabliczce czekolady ale jej smak nie wiem czy przy dłuższym stosowaniu nie zbrzydnie, mam nadzieję, że nie, bo mam jej duży wór. zobaczymy za kilka dni. i rewelacyjne bułki proteinowe, jedna bułka ma 2gramy węgli, świetna w smaku, niestety cena 4,99zł za sztukę i nie będę mogła niestety jej jeść codziennie. Są dostępne mieszanki do wypieku ale po chlebie adama, który okazał się mega tragiczny w smaku, boję się, że tak jest z każdą mieszanką niskowęglowodanową. Na razie chleb, który kupuję w markecie z 4gramami węgli w kromce jest przeze mnie zjadalny. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami z tego typu gotową żywnością? Będę wdzięczna

Gość gość
No i po co jesz takie śmieci? Batony,parówki. Nie szkoda ci kasy? Lepiej byłoby kupić owoce albo orzechy.

Gość gość
Następny cwaniak, który wyciąga kasę od zdesperowanych. Autorko. Odstaw to sztuczne badziewie, jedz 2 kromki chleba dziennie, pszenno-zytniego, bez ziaren, z wędliną. Chude mięso, gotowane, grilowane, duzo jajek, duzo gotowanych warzyw. Ze słodyczy tylko sernik, mały kawaleczek, i czekolada, 1 kostka dziennie- ma magnez. Poprzestawiaj w swojej głowie, ze to nie ma byc dieta, tylko styl zywienia na cale zycie. Zero ciast mącznych, zero pizzy, zapiekanek, paczków, drozdzówek, zero piwa i alkoholu, zero słodkich napojów, itp. Lody od czasu do czasu, ptys z bita smietaną- to ciasto parzone, a bita smietana to bialko. Podpieraj się łuską babki jajowatej, do kupienia w sklepie zielarskim. To blonnik, reguluje, daje uczucie sytosci. Jedz 5! małych posiłków dziennie. Gotuj sama, zadnych pólproduktów gotowych. Czytaj etykiety na wszystkim, bo np.platki sniadaniowe do mleka, czy chleb chrupki, są wysokokaloryczne. Jogurty, serki, tez sa dosładzane. Staraj się chodzic jak najwięcej pieszo, za jakis czas zapisz się na zumbę, czy salsę dla pań,******* pozytywna adrenalina w tancu:) Pozdrawiam. Wierzę, ze zrealizujesz swoje cele.

Gość schudnę2015
gdzie ja wyciągam kasę? drogi gościu, twoje rady są dla mnie bezużyteczne, przeczytaj ze zrozumieniem jakie mam założenia w diecie, to nie będziesz mi proponować, czegoś co tą dietę burzy. jakoś nie widzę u siebie żadnej reklamy. na pełne gotowanie nie mogę sobie pozwolić. muszę zastąpić trochę potraw gotowcami. rano mam czas, tylko, żeby się umyć i pomalować, w domu ląduje ok godz. 19.00. dopiero teraz zauważyłam, że jestem na ogólnym, spadam w takim razie ze swoim postem na dział diety.