Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lizanie dziecka po czole

Polecane posty

Gość gość

Moj syn ma kolki, ciagle placze, ma 2 mce. Moj tesciu stwierdzil, ze ktos go zauroczyl, polizal dziecko po czole by sprawdzic czy jest slone :/ . Nie wiedzialam co on wyprawia i o co mu chodzi, powiedzialam, ze nigdy wiecej nie chce tego widziec ! Obrazil sie i wyszedl. Tesciowa mnie zaatakowala, ze tak niby sie kiedys robilo i to nic takiego. Przeciez to obrzydliwe !! Tez wierzycie w zabobony? Ja bylam w szoku.

Gość gość
ja liżę stópki mojej kobiety... smakowite to jest bardzo :)

Gość gość
Czesto tak kiedys robiono jak dziecko plakalo duzo i bez powodu i niby jak czolko bylo slone to jest oczarowane.ja tego nie praktykowalam.ale kolka to raczej nie od oczarowania.zmien diete

Gość gość
Nie karmie piersia. Kupuje mleko na kolki, lekarstwa itd., jest juz lepiej. Nigdy nie slyszalam o czyms takim. Co nd do kosciola lataja a wierza w takie bzdury

Gość gość
dawniej lizano po czole, ale to oznaczało, że jeśli dziecko wydziela słony pot to jest chore na jakąś chorobę , nie pamiętam już na jaką. Ale zeby było słone czoło od zauroczenia to pierwsz słyszę, a mam już wnuki 12 i 5. Moja mama 83 lata też o tym nie słyszała.

Gość gość
Każdy pot jest słony i każde łzy 🖐️ Nie cierpię zabobonów.