Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nacjonalista1995

Bereza kartuska zasługuje na potępienie

Polecane posty

Gość nacjonalista1995

jak najbardziej !

Gość gość
A kto to?

Gość nacjonalista1995
Powiedz,że trollujesz ,bo nie wierzę,żeby ktoś nie wiedział,co to była bereza kartuska!

Gość gość
:D chyba żartujesz :D ludzie nie mają pojęcia, kto to był generał Rozwadowski, ty wymagasz, żeby wiedzieli co to Bereza :D a poza tym, to są bliższe spawy, zasługujące na potępienie, nawet można skazać winnych, jak Kiszczaka, ale jednak nie można :D Bereza to już historia, Kiszczak i komunistyczna bezpieka, to współczesność

Gość nacjonalista1995
Osądzenie kiszczaków i całej reszty tej ekipy powinno być priorytetem,jednakże do tego potrzebne byłyby odpowiednie władze w tym kraju,czyli RN ewentualnie KNP,inaczej umrą w niczym niezmąconym spokoju. O tej berezie kartuskiej wspomniałem,ponieważ sobie słucham utworu PTAKU/WUEM ENCEHA pod tym właśnie tytułem i tak mnie jakoś naszło.Irytuje mnie,że ludzie nie mają pojęcia nt.podstaw historii II RP.

Gość gość
Mnie już nie irytuje. Po prostu tak jest, że ogół g****o wie. I tak jest wszędzie. Państwami kieruje elita, którą w krajach, nazwijmy to demokratycznych wyłania się poprzez działalność społeczną, niekoniecznie stricte polityczną, studia na dobrych uczelniach, które są kuźnią kadr dla państwa i prowadzą edukację patriotyczną. Powstaje elita, szeroko rozumiana, która lepiej lub gorzej kieruje państwem, ale jest elitą wyrosłą z narodu. W Polsce mamy ludzi, którzy nawet jeśli są etnicznymi i kulturowymi Polakami, są de facto antyelitą. Elita leży w grobach z dziurami w głowach. Owszem jest trochę ludzi przyzwoitych i zdarzają się oni w różnych partiach, środowiskach, ale nacisk postkomunistycznej antyelity, jest tak wielki, że nie stanowią oni silnej jednolitej drużyny. Jest źle i raczej nie widzę wielkiej nadziei na poprawę, niestety.

Gość nacjonalista1995
Co do ich polskiego pochodzenia to nie jestem przekonany.Czytając wszystkie inne źródła poza propagandowymi możemy się dowiedzieć ciekawych rzeczy nt tzw ,, polskich '' elit politycznych.Zresztą wystarczy spojrzeć na ich działanie.Gdyby władze w Polsce faktycznie należały do Polaków to rząd nigdy by nie uznał niepodległości Kosowa 17 II 2008,co było haniebnym aktem.Co do elit rozstrzelanych w 1940 to się całkowicie zgadzam,to byli prawdziwi intelektualiści,którzy,gdyby nie zostali bestialsko zamordowani przez Sowietów(nie mylić z przeciętnymi Rosjanami) ,to z pewnością poprowadziliby ten naród ku oświeceniu,wprowadzili go na intelektualne wyżyny.Zarówno Bereza Kartuska jak i Katyń były wymierzone w wartościowy element .

Gość gość
masz rację

Gość gość
Ten wartościowy element napieprzal się ze sobą jak dzisiaj, a do władzy doszedł PSL czy jakieś inne wiejskie g****o i zrobili taki burdel ze Piłsudski nie miał wyjścia jak ich wszystkich zamknac

Gość gość
Kto tam siedział? Ukraińcy z UON, faszyści zwani nacjonalistami, komuniści, socjalisci i ludysci. W dodatku nie potrafili się dogadać, zamordowali Narutowicza a potem innych.

Gość gość
To samo było podczas II wojny, zamiast zjednoczyć siły żeby odeprzeć wroga to załatwiali porachunki miedzy sobą. Dlatego Sikorski założył w Szkocji obóz karny. Iebane Polaki nigdy nie potrafiły dostrzec ważniejszych spraw od swojej prywaty.

Gość gość
Polska za Piłsudskiego to była dyktatura oświecona. Trzeba było rozsądek i umiarkowanie wprowadzić siłą, rozpirzyć na cztery wiatry te wszystkie hołoty, czy to nacjonalistów, czy komuchów.

Gość gość
To samo trzeba dzisiaj zrobić, cala ta cholote spiskujaca przeciwko Polsce zamknąć w cholere

Gość nacjonalista1995
Piłsudski -ten sam,który jest posądzany o kontakty z masonami?Jeśli dla was nacjonaliści to hołota,winszuję.Tak naprawdę to ten kraj bez nacjonalizmu nie przeżyje. Islamiści idą od zachodu Europy(Niemcy,Francja,Belgia,Wielka Brytania),północy(Norwegia,Szwecja) oraz południa(Oderwanie się Kosowa,problemy Macedończyków z albańcami ,których jest tam 25% oraz problemy Greków na północy z tymże narodem).Nie zapominajmy o tym,że jeśli Erdogan uzyska 66% władzy w turcji,to będzie mógł zmienić ustrój ze świeckiego na islamski(tak,erdogan jest zagorzałym zwolennikiem zrobienia z Turcji rep.islamskiej).Tak więc co zrobicie wtedy bez narodowców,jak pod rządami islamistów będzie ponad połowa Europy,a rządzący dalej będą wam tłukli do głów,że trzeba wpuszczać imigrantów wyznających ,,religię pokoju''?Dalej będziecie pluć na narodowców?To gratuluję,w takim razie nasze wnuczki będą chodzić w burkach.

Gość nacjonalista1995
22:20 Jak już,to przez samo h. Jeśli masz na myśli POPISSLDPSLRP to jestem jak najbardziej za!

Gość gość
Co do ich polskiego pochodzenia to nie jestem przekonany.Czytając wszystkie inne źródła poza propagandowymi możemy się dowiedzieć ciekawych rzeczy nt tzw ,, polskich '' elit politycznych. x Wiesz, Rzeczpospolita przyjmowała ludzi różnych nacji. Oni polonizowali się, lepiej lub gorzej i mieliśmy takich jak Marian Hemar, wielki polski Żyd, prawdziwy patriota i takich jak Adam Michnik, doskonale znający polską kulturę, ale de facto wrogi Polsce i polskości. Ja nie patrzę na pochodzenie, ale na realny stosunek do Polski. Cmentarz pod MC jest pełen polskich żołnierzy, katolików, żydów, prawosławnych, protestantów, polskich Tatarów. Jest gorzej niż myślisz, bo są Polacy z dziada pradziada, którzy Polskę mają z nic - minister Sienkiewicz i kamieni kupa. Powiedział prawdę i do tej prawdy, do tego mordowania własnej ojczyzny, rękę przykłada - szmata! x zamordowani przez Sowietów(nie mylić z przeciętnymi Rosjanami) ,to z pewnością poprowadziliby ten naród ku oświeceniu,wprowadzili go na intelektualne wyżyny.Zarówno Bereza Kartuska jak i Katyń były wymierzone w wartościowy element x Rosja to wróg Rzeczpospolitej odwieczny i nie ma to większego znaczenia, czy bolszewicka, czy carska, czy putinowska. Taka jest geopolityka, że Rzeczpospolita stoi na drodze Rosji. Im gorzej z Rosją, tym lepiej dla Polski. Nie zrównuj Berezy z Katyniem, bo Katyń to robota obcych, Bereza swoich, niestety i skala bestialstwa, inna przecież. Ja Berezy nie pochwalam, bo nie ma czego. Tylko proszę o zachowanie proporcji. x Uznanie Kosowa, to nieporozumienie, błąd i głupota polityczna i po prostu nieprzyzwoitość. Nacjonalizm, który nie jest wymierzony w polskiego Żyda, lojalnego wobec Polski (bo mieliśmy trochę takich Żydów), który jest świadomy historii Rzeczpospolitej, mnie nie brzydzi. Powiem więcej, że taki nacjonalizm, który Polskę będzie miał za źrenicę oka swego, który będzie widział realne zagrożenia i ze wschodu i z zachodu, jest moim zdaniem pożądany. x Dlaczego ja tak o tych Żydach? Nie mam takich korzeni. Po prostu pamięć tych, którzy się nie ugięli, a byli tacy, jest cenna. Ci, którzy jak ścierwa z UB, jak ten bydlak Bauman, mordowali Polskę, powinni dostać to, na co zasługują. Wiadomo co to jest. x Musimy pamiętać, że Polska została w swojej historii, rozwoju zatrzymana i to co najmniej dwa razy: rozbiory i upadek II RP i skutki tego upadku, zagłada elit i powstanie PRL. Z takim bagażem, trudno być suwerennym, trudno budować własne państwo. Żaden z naszych sąsiadów, nie przeżył takiej dewastacji elit, dewastacji moralnej, takiego planowego wyniszczania. Postrzegam historię Polski, jak tragedię antyczną, gdzie nie ma dobrych wyjść, gdzie niestety od pewnego punktu, każdy wybór jest szkodliwy, fatalny. x Sanację postrzegam źle, ale tam też byli patrioci. Nie skaczmy sobie do oczu, bo nasi wrogowie, tylko na to czekają. Piłsudski miał swoje chwile wielkie i bardzo małe. Ubolewam, że upadł nisko w sprawie generała Rozwadowskiego. Ale był Polakiem, patriotą, ambitnym przywódcą. Najgorsze jest to, że II RP, tak straszliwie upadła. I moim zdaniem, za ten upadek, znaczącą odpowiedzialność ponosi sanacja. Już nie Piłsudski, ale jego następcy. x Agresywnego islamu, za bardzo się nie boję, nie w Polsce. Boję się imperialnej Rosji i zachłannego Berlina. Nawet sobie myślę, że wielka fala terroryzmu we Francji i w Niemczech, mogłaby osłabić Berlin, Paryż i ten cały utopijny projekt UE. Dużo by o tym gadać, dużo zmiennych, dużo wątpliwych przesłanek...

Gość nacjonalista1995
Katyń to robota tzw ,,Rosjan'' również z poprzemienianymi nazwiskami ,same rozkazy wydał Gruzin beria,natomiast wśród wykonawców był wiadomo kto ,wystarczy chwilę poszperać w necie,żeby dowiedzieć się ciut więcej na ten temat :).Co do odwiecznego wroga,to chciałbym zauważyć,że cokolwiek się zmienia w myśleniu Rosyjskiego społeczeństwa.Coraz częściej zauważa się tam chęć pojednania z Polską ,jest w internecie na YT filmik,gdzie Rosjanie(rosyjscy nacjonaliści) niosą na Marszu Rosjan 4 listopada Polską flagę i krzyczą : ,,Polsha Rossiya-bratya na veki'': https://www.youtube.com/watch?v=Ys2xckfNpeE . Dlatego dla mnie większym zagrożeniem jest w tej chwili islam.Co do polskich Żydów ,którzy byli patriotami,to ich podziwiam,szkoda,że % jest ich tak mało w stosunku do tych,którzy są nastawieni anty-polonistycznie.Co do Unii europejskiej się zgadzam,że to jest jedno wielkie... nie będę kończył. Co do samego stwierdzenia,że w Sanacji zdarzali się dobrzy ludzie to też trochę w tym racji,jednakże nie można zapominać o całokształcie jej rządów,i o sposobie przejęcia władzy w 1926 roku .