Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak naprawić relacje z mama?? mam 19lat

Polecane posty

Gość gość

Proszę o jakiekolwiek porady...

Gość gość
Porozmawiaj tak, jakbys chciała zeby Twoja córka z Tobą kiedys rozmawiała.Proste.

Gość gość
trzeba by było zacząć od tego co się w waszej relacji zepsuło .Mam córkę która ma teraz 15 lat masakra normalnie .czasem myślę,że nie dam rady ale sposób znalazł się sam .Proponuje ,żebyś przemyślała sobie co chcesz zmienić , z czego jesteś w stanie zrezygnować , co możesz zmienić , czego oczekujesz od mamy napisz to w punktach bez oceniania .Np tak Kochana mamo W przeszłości nie układało się miedzy nami najlepiej wiem ,że chciałaś dla mnie dobrze jednak ja potrzebowałam wolności , prywatności , chciałam być dorosła po swojemu dlatego się buntowałam .Nie chciałam ci robić na złość.Nie potrafiłam jednak wyrazić tej mojej potrzeby dorosłości w inny sposób .Gdybym mogła zmieniłabym kilka rzeczy np , zawsze dotrzymywałabym słowa, spędzałabym z tobą więcej czasu itd co ci tam na wątrobie zalega .Wiem że mnie kochasz i wszytko co robisz jest podyktowane troską o moje dobro chociaż nie zawsze jestem w stanie to dostrzec .Mamo pozwólmy sobie na naprawienie tego co się zepsuło .Jesteś dla mnie najważniejsza osoba na świecie , cenie sobie twoje rady , oraz to że jesteś przy mnie nawet kiedy wydaje ci się że tego nie dostrzegam .dużo zrozumiałam i chciałabym poskładać to wszystko od nowa .wolne od złości , gniewu , żalu .Bardzo Cie kocham i nie chce żałować kiedy ciebie już nie będzie ,że miedzy nami nie układało się najlepiej .I coś w tym stylu .I zwyczajnie powiedz mamie ,że napisałaś do niej list ponieważ jest ci ciężko rozmawiać o tak ważnych sprawach .Jak nie zrozumie to ma serce z kamienia