Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pamiętam ten 2008 rok i ten szał kredytowomieszkaniowy

Polecane posty

Gość gość

mnóstwo moich znajomych zaczęła brać kredyty i kupować mieszkania, budować domy, na forach, w mediach wszędzie nagonka ....kuuuuuuupować bo taniej już nie będzie. Ludzie oszaleli doszło do tego że moi znajomi mając fajne swoje mieszkanie zadłużyli się i kupili drugie - bo taniej już nie będzie. Na forach czytałem jak ci co mieli wysoką zdolność kredytową brali kredyty kupowali mieszkanie i jak tylko szybko mogli to sprzedawali - nie powiem pewnie części się udało ale to byli ci na początku. Moja teściowa stwierdziła że powinienem sprzedać mieszkanie i wziąć kredyt i kupić większe, chwała ci Panie że tego nie zrobiłem. Najbardziej pokrzywdzeni są na tym ludzie którzy naprawdę potrzebowali mieszkania i ich mi żal. Natomiast powiedzmy sobie prawdę ilu chciało się szybko nachapać bo zwietrzyli szybki interes sam znam cztery osoby z czego trzy popłynęły a teraz rząd ma pomagać wszystkim "frankowiczom" wrzucając ich do jednego worka ? pamiętam jak to wyglądało. Rząd to powinien zrobić tak jak Orban albo ustalamy stały przelicznik albo umowy nieważne a nie dopłacać oszustom bankierom do biznesu z kieszeni podatnika.

Gość stacz_kolejkowy
tia ja tez wiele pamietam :classic_cool: