Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mata monitorująca oddech niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Słyszeliście o sytuacji, żeby taka mata rzeczywiście się przydała i zapobiegła tragedii?

Gość gość
no właśnie, czy teraz wszystkie mamy to mają?

Gość gość
Nie miałam i nie będę mieć. uważam ze przydaje się tylko jeżeli dziecko jest wcześniakiem lub ma poważne problemy z ulewaniem.

Gość gość
mialam i powiem,ze to strata kasy, pikanie mnie wkurzalo,zapominalam wlaczac to a po kilku tyg i tak dziecko spalo z nami w lozku. kupilam pod naciskiem innej pary ktora to miala i uzywala(dalej uzywaja,dziecko ma rok), chlopczyk byl wczesniakiem.

Gość Eliza 2014
Rozmawiałam z położną na ten temat po urodzeniu pierwszego dziecka. Położna odradziła. Powiedziała , ze faktycznie ma to sens gdy dziecko jest wcześniakiem lub ma poważne problemy zdrowotne . W innej sytuacji to strata pieniędzy.

Gość gość
A ja mialam.korzystalismy.teraz spodziewamy sie drugiego dziecka i rowniez bede uzywac.tzn tylko przy noworodku z obawy przed amiercia lozeczkowa.moim zdaniem zawsze to jakies dodatkowe poczucie bezpieczenstwa tak wiec dla mnie bezdyskusyjnie nie jest to zbedny gadzet bo monitoruje sen mojego dziecka i jakos mnie rowniez spi sie spokojniej

Gość gość
Mam monitor oddechu i u nas sie sprawdza. Kupilismy bo mąż miewa bezdechy senne. Pierwszy raz alarm załączył sie kiedy mała miała jakieś 1,5 miesiaca i wtedy naprawde nie oddychała , była wiotka i miała dziwny kolor skóry gdy ją wyjełam podmuchałam do buzi i potrząsnełam nią to zaczeła oddychac ale nie chciała sie obudzic trwało to pare minut zanim otwarła oczy . Po 5 miesiacach od tego wydarzenia znowu zaczeły sie załanczac alarmy w nocy ale zakazdym razem pisk tego alarmu juz wybudzał mała z głebokiego snu . Najgorszy był ten pierwszy raz bo gdyby nie ten monitor to nawet nie chce myslec jak to mogłoby sie skonczyc. Podobno smierć łóżeczkowa najbardziej grozi w pierwszych 2 miesiacach zycia. I wcale nie zapłacilismy za to duzo bo 170zł uzywane.

Gość gość
Ja tez mam to urządzenie kupilam bedac jeszcze w ciazy i nie wiedzislam ze moj synek bedzie chory co wyszlo jak mual 5 miesiecy..do kupienia namowili mnie znajomi i jestem im wdzieczna bo alarm zalaczyl sie 5 razy i gdyby nie to boje sie pomyslec co mogloby sie stac...w jedna noc alarm wlaczyl sie 3 razy Kacper ciezko oddychal i mial bezdechy rano zabralo go pogotowie i wtedy wyszlo ze ma wade serca.js goraco polecam jest warte swoich pieniędzy.

Gość gość
Do gosc 11:20 to bezdechy mogą byc oznaką wady serca? moja mała ma dosyc czesto .

Gość gość
ja mam monitor oddechu, dziecko ma 10 msc i korzystam przez cały czas, włączam nawet podczas drzemek w dzień. Monitor daje mi poczucie bezpieczeństwa, wiem, że dziecko oddycha. Teraz spodziewamy się drugiego dziecka i monitor zmieni właściciela. Jestem z niego bardzo zadowolona.

Gość gość
U nas bylo oznaka wady serca ktora mial od urodzenia a ktora byla niezdiagnozowana mimo tegi ze bylismy 1,5 w czd.nie wiem jak to jest z wadami u nas przez to ze nie byl zdiagnozowany serce bylo mocno wyniszczone msjac 5 miesiecy serce wielkosci trzy latka di tego malo wydolne bo powinno byc na 70% a u nas bylo tylko na 20%.okazalo sie ze ma kilka wad i dlatego ze serce bylo niewydolne mial bezdechy.dlatego jestem bardzo zadowolona z tego urzadzenia i takze wlaczam podczas drzemek a moj synek ma teraz 11 miesiecy i czekamy na przeszczep serca...my korzystamy z monitoru angelcare ac 401.ewa

Gość gość
Chciałam kupić jeszcze zanim okazało się ze córka jest wcześniakiem. Położne na intensywnej terapii odradziły, tzn powiedziały, że przy wyjściu ze szpitala powiedzą czy warto - bo warto jeśli dziecku zdarzyłyby się bezdechy/zaburzenia oddychania. U nas takich problemów nie było. Co nie zmienia faktu że do 4mc chyba wstawałam w nocy i sprawdzałam czy na pewno oddycha;)

Gość gość
Kazde dziecko jest inne jedno bedzie zdrowe i bedzie mialo bezdechy drugie bedzie mialo z powodu wczesniactwa nie ma reguly.moje bylo niby zdrowe a w 5 m zycia pojawily sie bezdechy