Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyjść z trudnej sytuacji.

Polecane posty

Gość gość

Zostałem wpakowany w pewna trudna sytuację. Mianowicie rok tem ukończyłem studia. Od tamtej pory jak wielu Polaków wziąłem się za poszukiwanie pracy. Problem w tym, że muszę wynajmować mieszkanie do spolki z dziewczyna bo poprzednie rodzice stracili za nie płacenie czynszu i rachunków po czym uciekli za granice. Dodatkowo brat do spółki z matka wpakowali mnie w długi i mam dwoch komorników na karku. Problem jest taki, że nie mogę znaleźć pracy a nawet jak ja znajde to i tak będę miał kłopot z komornikiem. Samochodu tez nie mogę sprzedać. Przez rok pracowalem w kancelarii bez umowy i zarabialem grosze. Od paru miesięcy szukam pracy i cisza?

Gość gość
nie wiem ja mam dwoch komornikow na karku i nazywam sie wielblad :)

Gość gość
Idz do lasu pracować albo kamieniolomow

Gość gość
próbować dogadać się z komornikami to po pierwsze, po drugie zajestrować się w up i szukać pracy jakiejkolwiek jak duże to zadłużenie?, skoro rodzinka zwiała zagranicę niech pomogą ci to spłacać bo sam nie dasz rady, najalepiej poszukaj jakiś darmowych porad prawnych poza tym dowiedz się czy możesz ogłosić upadłość konsumencką, chyba komornicy troche odpuszczają jesli wpłaca im się nawet jakieś grosze ale regularnie, niech wiedzą że chcesz to pospłacać