Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samznią

Powody dla których mężatka używa swojego panieńskiego nazwiska?

Polecane posty

Gość samznią

Znam jedną kobietę, która mi się podoba i wiem, że mam męża, ale widzę że na każdym portalu społecznościowym, golden line ma swoje nazwisko panieńskie (zagląda tam na bieżąco dane są aktualizowane). Nigdzie nie mogę znaleźć jej zdjęcia z mężem tylko wszędzie ma z samymi dziećmi o co tu chodzi czy ona się wstydzi własnego męża?

Gość gość
Moze to nie maz a konkubent , moze ow partner ma nieslubne dziecko, ktoremu dal swoje nazwisko i przez to ta kobieta nie chce wyjsc na matke ow bekarta

Gość gość
może zaistniała (zrobiła karierę) pod swoim nazwiskiem i nie chciała go zmienić? Może mąż przyjął jej nazwisko? Może jego nazwisko było brzydkie? Może po prostu przyzwyczaiła się do swojego i przy nim została? Może nie mają papierka?

Gość gość
Moze poprostu nie zmienila nazwiska - nie ma takiego obowiazku, wrecz przeciwnie poza tym moze to maz zmienil nazwisko, ma dziwne albo laska woli swoje, ma marke itp.

Gość gość
Hanka Ordonowna uzywala w zyciu zawodowo artystycznym tylko swojego panienskiego nazwiska. W niektorych zawodach osoby , ktore maja dyplom na swoje panienskie nazwisko uzywaja tylko tego.

Gość gość
Ludzie coraz później biorą śluby, często do tego czasu mają już mocną pozycję zawodową i zmiana nazwiska byłaby niewygodna.