Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie znacie jedzenie, które jest zdrowe, mniej kaloryczne i pyszne?

Polecane posty

Gość gość

Bo niestety u mnie w plebiscycie wygrywają różnorakie słodycze, chipsy, ciasta, obiady z białym makaronem i kupnym sosem (wiem, jestem dzieckiem wychowanym trochę na chemii) a wiadomo, jak to z nimi jest, szczególnie, jeśli ktoś ćwiczy jak ja i nie może sobie pozwolić... Z owoców lubię pomarańcze, mandarynki, ale wiadomo, nie można się nimi też za bardzo objadać (fruktoza). Lubię podgryzać słonecznik i orzeszki, ale są wysokokaloryczne i nawet ja, nie licząca kalorii, wiem doskonale, że zbyt duża ilość mogłaby zaprzepaścić efekty. I tak słodycze i chipsy z nimi wygrywają pod pewnymi względami.. Tutaj nasuwa się pytanie: czy w ogóle istnieje pyszne, niskokaloryczne jedzenie, którego bezpiecznie można zjeść cały talerz/miskę czy coś podobnego.

Gość gość
widze, że takiego nie ma:D

Gość gość
różnego rodzaju jagodowe, sa pyszne, niskokaloryczne i nie mają za duzo cukru :)

Gość szeregowy i kowalski
Ryyybbbaaa! :D

Gość gość
polecam chińszczyznę ale własnej roboty a nie z baru

Gość gość
Oj, ryb nie lubię :) chińszczyznę lubię, a znasz jakiś ciekawy przepis?

Gość gość
Tabouli/tabouleh/tabbouli To coraz bardziej popularne danie (pochodzące z Libanu) zawiera kaszę bulgur, która obfituje w białko. Całe danie jest natomiast niskokaloryczne i mało tłuste, więc pozwala nasycić się niskim energetycznym kosztem. Prosty, domowy sposób na przygotowanie potrawy z kaszy bulgur to dodanie do niej fasoli, pomidorów, ogórka i pietruszki

Gość gość
Zupy sa niskokaloryczne ale bez smietany, i zasmazek,

Gość gość
Wiem, niestety muszę sama robić zupę, robię np. zuprę krem pomidorową, brokułową, bo moja matka wciska ZAWSZE śmietanę etc do niej i mówi że to konieczne..

Gość gość
Popcorn Ten przygotowany bez tłuszczu, np. domowej w w mikrofalówce, ma wiele zalet: zawiera niewiele kalorii, a sporo błonnika i... jest wypełniony powietrzem. Można więc spałaszować całą miskę popcornu, nie narażając się na przyswojenie dużej liczby kalorii - co niezawodnie nastąpi, gdy zje się miskę czipsów ziemniaczanych.

Gość gość
Ale wiecie, to nadal nie są takie pyszne jedzonka, ALTERNATYWA dla chipsów, słodyczy.. przekąski może tylko kuchnia chińska odrobinę

Gość gość
Popcorn! No właśnie! Dziękuję bardzo :)

Gość gość
nie znajdziesz tego czego szukasz bo nie ma niczego zdrowego ze smakiem podobnym do chipsów. Natura nie zastąpi chemii. Zacznij troche inaczej myśleć. Arbuz ma bardzo mało kcal i możesz się nim objadać, zrób własnej roboty ciasteczka owsiane, ale batoniki musli. W internecie jest pełno takich przepisów.

Gość gość
Arbuza nigdy nie lubiłam. Ciastka domowej roboty owszem, ale bez cukru się powinno, a na stewię czy ksylolit nie za bardzo mnie regularnie stać.

Gość gość
Gdybyście jednak mieli ochotę na to, by sieć sklepów LIDL wprowadzał i negocjował dla was atrakcyjne ceny produktów z zakresu zdrowej żywności polubcie stronę na fb ,, LidlGlutenfree" Pozdrawiam!