Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mit i glupie gadanie ,że po ciązy zęby staja sie gorsze i psuja sie

Polecane posty

Gość gość

bo kolezanki strasza mnie ze w ciazy moze pogorszyc sie mi stan zębów..i ze niektóre babki maja nawet protezy po ciązach bo im zeby sie masakrycznie niszczyly...czy to prawda??

Gość gość
u niektórych tak

Gość gość
Ciąża wyniszcza organizm, sama znam osobę, której w młodym wieku wypadło kilka zębów z przodu w czasie ciąży. Ale dzisiaj już sa na to sposoby, suplementy, zdrowa dieta, badania itd. Ważne, żeby dbać o to od początku a nie dopiero jak zęby wypadają.

Gość gość
kościec formującego się dziecka potrzebuje spore ilości wapnia i fosforu... jak nie ma go w jedzeniu to dziecko staje się pasożytem i wysysa soczki z żywicielki. Taka prawa niestety.

Gość gość
urodzilam trojke dzieci i zeby mam wszystkie. Wazna jest odpowiednia dieta w ciaze ciazy i dbanie o siebie, to mozna przed ciaza wygladac tak samo dobrze jak po urodzeniu.

Gość gość
Ja w ciagu 5 lat od porodu musiałam usunac 4 zeby a dwa leczylam kanalowo. Wczesniej nie mialam takich problemow

Gość gość
to mit wszystkie osoby ktore znam maja super zeby po ciazy

Gość gość
no nie jest to mit niestety

Gość gość
nie nie jest to mit. ale bedac w ciazy wystarczy zapewnic dziecku odpowiedni komplet witamin i zeby nie powinny poleciec. Wszystko co jest cenne w naszym ogranizmie,a czego nie dostarczamy z jedzeniem przekazujemy dziecku.

Gość gość
usprawiedliwienie syfiar...myj zeby po kazdym posilku-zapewniam ze ptrzez 3lata zaden zab ci sie nie popsuje.W naszych czasach z dostepem do super past szczotek czy plynow do plukania tak gadaja wiesniary dla ktorych umycie zebow przed powiedzmy wyjsciem do ludzi to...ekstrawagancja.Do dzis nie zapomne jak w mojej pracy kazdy byl zszokowany ze mylam zeby po sniadaniu i obiedzie w pracy.Szok dla ludzi...Mycie zebow toz to rano i wieczorem(dobrze jak tyle:))sie robi przez 15sekubd.A potem zaklada sie takie tematy i biadoli jak sie zeby po ciazy sypia:)Stomatolig raz na pol roku czyszczenie kamienia 2razy w roku i masz gwarancje zdrowych zebow.Jednak o czym i do kogo ja pisze.Tu dla2/3dbalosc o zeby jest czyms zbednym....Taki kraj i taka kultura.

Gość gość
murzyny w głębokiej Afryce w ogóle nie myją zębów a mają bielsze i zdrowsze od ciebie ty higieno a może hieno?

Gość gość
Mam za sobą trzy ciąże i wszystkie zęby są na swoim miejscu i w bardzo dobrym stanie :)

Gość gość
Nie myja ale tez czyszcza zeby.

Gość gość
Urodziłam trójkę dzieci i juz po pierwszej ciąży miałam problemy co rusz wizyta u dentysty dziś mam 29 lat i zastanawiał się nad proteza bo nie mam 2 zębów z przodu (3,4) jestem załamana a o żeby dbalam,mimo to lamalam je na kanapkach. Normalnie jadlam kanapkę z pomidorem i pach pol zęba nie mam :(