Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blagam kto wie czy na farmacji tez jest jak na medycynie kostnica

Polecane posty

Gość gość

i sa takie zajęcia ,że jest sie przy zwlokach tez?? farmacja jest trudniejsza niz medycyna ale podobno tez sa zajęcia przy zwlokach tam...to prawda??

Gość gość
Dlaczego trudniejsza?

Gość gość
Medycyna trudniejsza. Anatomia w prosektorium też jest.

Gość niegość
Nie ma zajęć w kostnicy. Jest trudniejsza ale mniej absorbująca czasowo. Tzn zależy co kto lubi i w czym się lepiej czuje. Wybierasz się?

Gość gość
farmacja trudniejsza chyba bo tak czytalam...leki wszystkie trzeba znac,....sklady ich/// medycyna latwiejsza raczej

Gość gość
wybieram się ,ale kolega mi odradza bo mówi ,że tam sa zajęcia tak jak na medycynie z trupami. i trzeba takie zajęcia odbywać :(to mnie zniechęciło:(

We Wrocławiu na farmacji nie ma żadnych zajęć w prosektorium. Anatomia jest realizowana przez katedrę Podstaw Nauk Medycznych, na pierwszym roku.

Gość gość
A lekarze nie musza znac lekow, ich skladow ... przeciwskazan itp? Medycyna jest duzo trudniejsza...

Lekarze nie muszą znać wzorów i nazw chemicznych leków, sposobów otrzymywania. Mam koleżankę, która studiowała farmacje i przeniosła się na medycynę i twierdzi, że na farmacji było dużo gorzej. Wszystko zależy od tego co kto lubi. Dla jednego trudniejsza jest medycyna, dla drugiego farmacja. Tych kierunków nie ma co porównywać. Na bank oba zabierają dużo czasu.