Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rwa kulszowa w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Miała któraś z was w ciąży problem z kręgosłupem i zrobili wam cc??

Gość gość
Mnie kręgosłup boli od połowy ciąży, szczególnie krzyż - koszmarnie. Od 29 tygodnia zaczęła się rwa kulszowa. Trwa do tej pory, jestem już w 34 tygodniu, praktycznie nie mogę chodzić. Moja ginekolog powiedziała, że na to nie ma rady, o cesarce nic nie wspominała.

Gość gość
No tez tak słyszałam a obawiam się rodzic SN a już 2 razy wyskoczył mi dysk :-( groziła mi operacja której się nie podjęlamm bo była ryzykiem

Gość gość
Ja mam dyskopatie,bez problemu dostalam skierowanie na cc.Lekarz ortopeda jak tylko zobaczyl moje wyniki rezonansu powiedzial ze nie ma mowy o rodzeniu naturalnie bo grozi to wypadnieciem dysku!Ja bym sie nie zastanawiala minuty,dziewczyno bierz wszystkie wyniki,przeswietlenia i jedz do lekarza!!Z kregoslupem nie ma zartow!!!

Gość gość
Miałam przed ciążą, wypadł mi dysk, rehabilitacja, ćwiczenia, było ok. przez 4 lata. Ciąża, od 8 miesiąca przymusowe leżenie i po 2 tygodniach tego zaczęła się masakra, dysk przesunął się tak, że nie czułam nogi do kolana. Niewiele można było zrobić, momentami wyłam z bólu. Miałam cesarkę 2 tygodnie przed terminem, potem jak tylko się dało powrót na rehabilitację. Córka ma 3 lata a ja już zawsze muszę uważać na plecy, pilnować się na co dzień nawet przy ubieraniu się, ćwiczyć... Lekarz powiedział, że kolejna ciąża mogłaby się skończyć na wózku albo operacją kręgosłupa :(

Gość gość
Ja mialam wypadniety dysk wbity w miesnie przepuchline miedzymiazdzysta i rwe kujszowa obustronna. Nie moglam chodzic nie czulam.nogi wylam z bolu....trafilam do szpitala w 3 dni zaldtwili operacje jestem juz ponad rok po operacji i teraz czuje sie swietnie...pobolewa tylko na zmiane pogody. Robic moge wszystko tylko nie dzwigac.