Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie niewymagające zwierzątko domowe

Polecane posty

Gość gość

Obecnie mam chomika. Chciałabym sobie sprawić drugiego zwierzaka. Psa nie mogę ponieważ mam uczulenie. Na kota mąż sie z kolei nie zgodzi. Świnki morskiej oraz królika za bardzo nie chcę. Zastanawiałam się nad kanarkiem albo nad zeberkami. Widziałam również, ze na sprzedaż są popielice.

Kanarek:)))spiewak amerykanski,pieknie spiewa,niezwykle pieknie ubarwiony ,delikatne piorka:)))

Gość gość
rybik cukrowy :)

Gość freciama
A tchórzofretki nie chcesz?są małowymagające nie trzeba wyprowadzac na dwór jak pieska nawet wyjeżdzając na wakacje nie sprawia to kłopotu można brac ze sobą..za to są kochane lubią się bawic jak nauczysz to reaguje na swoje imię..moja fretka ma już 6latek ale jeszcze zdrówko dobre może dlatego że nie karmie samą karmą ale podaje też surowe mięśo, czasami cos słodkiego lubi podjes tym bardziej jak wyczuje że ja jem to wdrapuje się na kolana i też się domaga słodkosci..lubią łobuzowac i to jak pięknie.Zresztą poczytaj w necie o nich..

Gość gość
fretki są trudne w utrzymaniu. Potrafią przegryźć drzwi :) rybki proponuję, bo wszelakie gryzonie, psy, koty wymagają chodzenia do weta (a przy okazji gryzonie chorują często).

Gość gość
Fretka gdzie się załatwia? :) Do kuwety? Najbardziej zastanawiałam się właśnie nad kanarkiem.

Gość gość
Najlepsze sa koty, śpią 16 godzin na dobę i wystarczy im sucha karma, żwirek i woda Nie trzeba ich wyprowadzać na spacer

Gość gość
Wbrew pozorom z gryzoniem rybka czy ptaszkiem jest więcej kłopotu niz z psem czy kotem Trzeba zmieniać im trociny czy wodę, mierzą, ptaki hałasują i pierza, wszędzie pióra i nasiona A kot jest jak mebel, albo śpi albo je

Gość gość
Z rybkami większy problem niż z psem? No żartujesz chyba :) Zmiana wody (czyszczenie akwarium itd.) co jakiś czas - ok, ale to jest CO JAKIŚ CZAS (np. co 3 miesiące), a psa musisz codziennie wyprowadzać. Niech to będą 3 spacery dziennie po 15minut to w ciągu miesiąca już Ci się uzbiera ponad 20godzin. Dodatkowo warunki pogodowe itd. Jedzenia nie liczę, bo i to i to trzeba karmić. Wszelkie wyjazdy - mniejsze akwarium można komuś "sprzedać" na trochę, a jak nie ma komu to są specjalne karmy które uwalniają się przez dłuższy czas. A z psem co?

Gość gość
żółw stepowy nie wodny zwierzątko bez problemowe polecam

Gość gość
Boże ale niektórzy są bez pojęcia ale wiadomo że piszą ci co nic nie wiedzą o zwierzętach byle tylko cos napisac.Fretka to nie gryzoń jak ktos napisał że drzwi przegryzie heh !Fretka to drapieżnik !zajmowalem się kiedys ich hodowlą.

Gość makopat
Pluszaka! będzie adekwatny do Twojego zaangażowania.

Gość gość
Mam rybki i gdybym wiedziala ze tyle z nimi zachodu to bym sie w to nie babrala, ale sie wciagnelam i mam :) podmiana wody, kontrolowanie ph, walka z glonami napowietrzanie filtrowanie. Poczatki byly trudne nie polecam temu kto sie nie zna (ja na szczescie mialam brata akwaryste -troche mnie oswiecil). Chomika mialam ...tydzien. jego nocne harce byly nie do wytrzymania. Dalam na prezent bratanicy

Gość gość
a lubicie szynszyle? Ja jestem nimi zachwycona. To sa fantastyczne zwierzatka do domu. W http://fermaszynszyli.pl/ znajdziecie doskonale okazy, zdrowe i takie piekne!