Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majja1234

czy moje 2 tyg dziecko malo je?

Polecane posty

Gość majja1234

Witam, Interesuje mnie Wasza opinia bo zaczynam sie martwic. Moja kruszynka urodzila sie jako wczesniak 36 tyd, w szpitalu tez przeszla zoltaczke. Byla naswietlana. Wazyla 2500. Ja znow mialam malo pokarmu a dziecko dokarmiano butelkami. Na poczatku po 30 ml potem 50 ml. W sumie dziecko spedzilo w szpitalu 10 dni. Kazano jak najczesciej karmic i duze ilosci. A moje dziecko raz zjada 30-60 ml na posilek czy to nie malo? Troche tez ulewa albo nie ma ochoty jesc. W dzien ciezko dobudzic zeby cos zjadlo ale przysypia podczas jedzenia. W nocy znow jest placz ze glodne albo brzuszek boli. Czy takie male ilosci nie zaszkidza dziecku ktore ma 2 tyg? Bede wdzieczna za Wasze wypowiedzi.

Gość gość
Jedyne co mogę doradzić, to poproś o radę położną na wizytach patronażowych (jeśli ich nie masz- zgłoś się po nie) albo idź po prostu do pediatry z dzieckiem, skontrolujesz wagę i upewnisz się że prawidłowo karmisz. Mój synek jako dwutygodniowe dziecko jadł ok. 120-150 ml na jeden posiłek (ale mojego mleka, nie wiem ile z piersi ciągnął), karmiony całą dobę co 2,5- 3 godz. W szpitalu słyszałam że stosuje się zasadę że pierwszego dnia- 10 ml na karmienie, drugiego- 20 ml. i tak dalej, do dwóch tygodni. Na pewno rada żeby karmić "jak najczęściej i duże ilości" nie jest mądra chyba że dziecko ma bardzo niską wagę, a twoje miało w normie, niektóre dzieci urodzone w terminie tyle mają...

powinnaś się pediatry poradzić, a karmisz swoim mlekiem czy mm? Bo ja wiem tyle że po żółtaczce trzeba budzić w nocy na karmienie i nie robić dłuższych przerw. Mój synek tez był naświetlany, z tą różnicą ze on się w terminie urodził i kawał chłopa bo 3700. Ale na początku ciężko było z jedzeniem zjadał czasem tylko 20 ml, ja karmiłam swoim ściąganym mlekiem

Gość gość
Mój jak miał 2tygodnie to tez zjadłal takie ilości. Urodził się w terminie z wagą 3kg. Niedługo pójdziesz do pediatry, zważą dziecko i dowiesz się czy się najada.

Gość gość
Moj syn urodzil sie 4kg i tez tyle zjadal, przysypial przy jedzeniu i w nocy musialam go budzic bo sam sie nie upominal,teraz ma 3 mce, wazy 7,3kg, wypija miedzy 60-160ml, roznie.