Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka trzech języków obcych równocześnie

Polecane posty

Gość gość

Czy to możliwe do zrealizowania? Mam na myśli konkretnie angielski (aktualnie jestem na poziomie B1), czeski (dopiero zaczynam) i niemiecki (zamierzam zacząć).

Gość gość
nie

Gość gość
Proszę też doradzić, ile czasu dziennie powinnam poświęcić na naukę każdego z nich. Dodam, że czeski i angielski traktuję priorytetowo.

Gość gość
Wiesz, on są stosunkowo różne od siebie...

Gość gość
tyle czasu, ile jestes w stanie. i skup sie na jednym, inaczej nie nauczysz sie zadnego. zreszta, jak jestes po trzydziestce, to pewnie nawet tego jednego. no, chyba ze wyjezdziesz.

Gość gość
Pewnie nikt tutaj nie uczył się tych trzech języków naraz, a nawet jeśli to nie znamy twoich możliwości. Jeśli myślisz, że dasz radę to ucz sie,nie masz nic do stracenia

Gość gość
Da sie opanować i 4 naraz tylko trzeba dobrze sie zorganizować :)

Gość gość
Poligloci twierdza ze im wiecej zmasz jezykow tym latwiej sie ich uczyc ale najlepiej w kplejnosc na kazdy 2 miesiace potrzebujesz

Moim zdaniem żeby naprawdę dobrze się nauczyć języków obcych, to jest sens uczyć się max. dwóch jednocześnie.... A później, gdy się osiągnie już co najmniej solidne B1 w obu, ewentualnie dodać trzeci. Ale każdy jest inny i inny tryb nauki będzie mu odpowiadał.

Gość tomeczka345
Jest możliwe ponieważ sama obecnie się ucze. Konkretnie: rosyjskiego angielskiego oraz hiszpańskiego/ O ile angielski oraz hiszpański sa w miare lekkie to jednak rosyjski przynosi mi kilka problemów. Wiesz co sobie kup? Profesora Henrego: http://najtaniej.co/szukaj/tag:profesor-henry Zobacz sobie,że w sklepach są praktycznie wszystkie języki. Świetny kurs. zapewnia bardzo dobre wyniki. Słowka są najwazniejsze.

Gość gość
Jak najbardziej możliwe, o ile masz na tyle determinacji. :) Sama uczę się równolegle angielskiego i francuskiego, a ostatnio zapisałam się jeszcze na rosyjski do http://www.jezykrosyjski.com.pl/ . Bardzo mi się podoba i jakoś daję radę.