Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się, że nie zdam matury udtnej z angielskiego

Polecane posty

Gość gość

Niby wszyscy mówią, że każdy zdaje, nawet największy debil, że każdego przepuszczają i właściwie na wejsciu otrzymuje się te 9 pkt potrzebne do zdania, ale ja się boje, że nic nie powiem :( i co wtedy? Ucze się, ale z marnym skutkiem. Szybko zapominam słówek itd. Normalnie chyba skoczę z mostu, bo nie zdam jako jedyna ze szkoły :(

Gość gość
Nie martw się :) matura nie jest obligatoryjna :)

Gość gość
No dobra bój się ale rób wszystko co możesz żeby zaliczyć. Szukaj słówek które mogą pojawić się na egzaminie ustnym nawet jeśli będzie ich z 200 takie jak np. drabina , pędzel ściana. Oglądaj bajki, proste dla dzieci w j.ang np. the triplets. Rób coś żebyś potem nie rzałowł. Ja mało umiałam więcej nauczysz się sam próbując niż w szkole.

Gość gość
Proponuję ci nauczyć się tekstów ulubionych utworów po angielsku i przetłumacz je sobie, włączaj i śpiewaj głośno. Dla mnie śpiew bardzo pomaha wtedy wypowiadanie wychodzi mi bardzo dobrze. :) Oglądaj filmy z napisami albo nawet bez tłumaczenmia, czytaj komentarze w internecie w języku angielskim, przetłumacz je sobie w google tłumacz spróbuj odpowiedzieć porozmawiać na forum nawet jak będzie błędnie, jesteś anonimowa:)

Matura jest niepotrzebna w tych czasch ! Studia tez sie nie licza w tych czasach!

Gość gość
Na egzaminie dostaniesz zestaw i będziesz miała chwilę, żeby sobie wszystko w głowie poukładać gdy nie zrozumiesz pytania poproś żeby egzaminator powtórzył pyranie, a kiedy nadal nie będzie rozumieć powiedz żeby ci wytłumaczył (po angielsku) o co chodzi w pytaniu wtedy odchodzi ci jeden punkt ale masz szanse zrozumiec i odpowiedzieć przez co zyskasz punkty zamiast nic nie mówić bo nie rozumiesz:) Ja dwa razy poprosiłam o wytłumaczenie pytania o odjęto mi dwa pynkty z całej matury więc dostałam praktycznie maksymalną liczbę punktów 28/30 i ja zdawałam maturę w tamtym roku po dziesięciu latach przerwy nauki w której to przerwie nie praktykowałam i nie ćwiczyłem języka angielskiego jedynie poprzez właśnie piosenki, filmy i zagraniczne fora :) uczenie się tekstów piosenek na pamięć i tłumaczenie ich sobie na polskim moim zdaniem jest najlepszą metoda w zapamiętywaniu słówek przynajmniej dla mnie:)

Gość gość
a jak nie rozumiesz pytania to mów cokolwiek jest szansa że wybrniesz. Ja tak zrobiłam i zdałam ;) Mów dużo ale tak żeby się zmieścić w czasie

Gość gość
skoro się tak boisz to może weź sobie korepetytora który bedzie przerabiał te zestawy i gadal o nich.