Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Denerwuje mnie, gdy ktoś nazywa sie fanem metalu a zna tylko stare zespoły

Polecane posty

Na przykład ktos twierdzi, ze jest fanem thrashu, a gdy pytam o jakieś nowsze, dosyć znane zespoły thrashowe, jak Munici/pal Waste, Evile czy Toxik Holocaust to pierwszy raz słyszą. Jak tak można? :(

Gość gość
Wkurza mnie jak ktos tworzy jakies kategorie lepszego albo gorszego fana. Jak ktos lubi taki rodzaj muzyki i jej slucha to ma prawo nazwac sie fanem. Nie jest niczyim obowiazkiem znac nowe zespoly czy przesluchac wszystko z tego gatunku. To fan a nie dziennikarz muzyczny. no ale wy metale jestescie ciezkie w mysleniu bo wasza kultura zahacza o fanatyzm

Gość gość
można są na przykład tacy, którzy czytają tylko klasykę i można ich śmiało nazwać miłośnikami literatury chociaż nie czytają niczego współczesnego i tak po prawdzie niczego nowego w tym metalu nie wymyślono tak jak i w literaturze od wielu wielu lat spokojnie można słuchać starych zespołów i czytać stare książki nic lub prawie niczego się nie traci a teraz możesz się ze mną nie zgodzić i napisać swoją elukubrację (jak ja kocham to słówko :D)

Gość gość
Oczywywiscie. Kinomaniak ze specjalizacja. Ktos kto lubi filmy po prostu. Po co takie kategoryzowanie na fanow lepszych czy gorszych. Muzyka jest do sluchania i powinna byc ponad podzialami.

Gość gość
Jak czytam takie wypociny rocznikow 90+ to az mna rzuca.

"i tak po prawdzie niczego nowego w tym metalu nie wymyślono" Dzisiejszy metal różni się od klasycznego, np black metal w 2015 roku wyraźnie różni się od black metalu z 1995, powstały i rozwineły nowe gatunki których nie było 20 lat temu - np. folk metal, atmospheric black czy djent. Więc osoba słuchająca tylko klasyki traci dużo, najczęściej tylko myśli że nic nie traci bo współczesnego metalu nie zna i ma o nim mgliste pojęcie.

Gość gość
Ja p*****le. Ktos zna jakies linki na fora dla takich? Niech tam mecza te tematy. Faktycznie oni sa fanatyczni. A kogo tu k***a obchodzi black, folk, sabat, czy inne gowna? Chodzicie jak te kloszardy obdarle i ostatnie niechluje i sluchacie tego darcia starych przescieradel.

Gość gość
A mnie denerwuje jak wy takie oblehy z tlustymi wlosami do kolan lazicie po miescie i musze was mijac a co mam zrobic? Cale obdarte smierdziele z ryjami jakby wam matke zabili. Powinni was jak w PRLu bikiniarzy lapac za fraki do fryzjera zeby te wszy wygonic i mandaty za naruszanie estetyki przestrzeni publicznej wklejac bo wygladacie jak szczury wyciagniete z kanalow

Gość gość
Bininiarze akurat byli kolorowi i wprowadzali barwe w polska szarosc. A ci odwrotnie. Miasta coraz bardziej kolorowe a tu wylazi banda takich co wygladaja jakby szukali sznurka i taboretu

Gość gość
Teee fanka..... A lubisz to n*******lanie zwieraczy po orgazmie jak slyszysz Munic**al Waste podczas grania w sloneczko?

Gość gość
Ja mialem kolezanke metalowe co byla taka obcykana w tych wszystkich metalach i innych cwiekach a spod spodni wojskowych wystawaly jej rozowe stringi i czytala cosmopolitan

Gość gość
Metalowa w stringach z cosmo w lapach. Chcialbym takie zombie zobaczyc :P

Gość gość
"np black metal w 2015 roku wyraźnie różni się od black metalu z 1995" z***biscie kreatywni sa ci twoi smierdzacy idole. ledwie sie rok 2015 zaczal a oni juz nowy podgatunek metalu wymyslili.

Gość gość
Jak ktos wie duzo o wojnie na balkanach to mozna powiedziec ze jest historykiem Kasienko?

"Jak ktos wie duzo o wojnie na balkanach to mozna powiedziec ze jest historykiem Kasienko? " Jeśli tylko i wyłącznie, to nie. Dobrze, że ja mam szersze zainteresowania historyczne.