Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupujecie kosmetyki dla dziecka przed porodem?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie czy kupowac kosmetyki dla maluszka przed porodem czy po porodzie. Mam wątpliwości bo nie wiadomo czy będzie miało skórę normalna czy tez alergiczna. Czy są jakieś pewniaki ktore muszę miec wcześniej, ktore na pewno sie przydadzą ?

ja takie podstawowe kosmetyki kupowałam już wcześniej,

Gość gość
Ja kupowałam przed- emolienty. Jak mi się skończyły to kupiłam 1zwykły kosmetyk na próbę i wyszło uczulenie. Jak kupisz kilka kosmetyków np Nivea a wyjdzie uczulenie to co potem z tym zrobisz? Wyrzucisz i pójdziesz do apteki po nowe?

Gość gość
Oczywiście, zamierzam kupić ale nie będę robila niewiadomo jakich zapasów, postaram sie wybrac w miarę male opakowania na początek

Gość gość
Żadnych nivea nie kupuj, samą chemią...kup jeden płyn Eko jakiś, balsam i krem za zimę i tyle. Polecam babydream z Rossmann.

Gość gość
tak, oczywiscie mam plyn do kapieli calego ciala Babydream, z dodatkiem olejku - jest super, sama zaczelam teraz uzywac i skora jedwabista, nie uczula mam tez plyn i szampon Mum&Me Cusson's (nie wiem czy dostepny w Polsce), dostalam w prezencie od przyjaciolki Angielki i plyn hipoalergiczny do skory bardzo wrazliwej Nivea Pure&Sensitive (ten drozszy, ma b dobre opinie) + krem pielegnujacy hipoalergiczny Nivea naturalny olejek migdalowy, bepanthen (ktory przyda mi sie rowniez na sutki) i sudocrem tyle

Gość gość
Czyli kosmetyki z Rossmana proponujecie, a do pupy cos ochronnego przeciw odparzeniom czy od razu jakiś sudokrem? I oliwka czy balsam do cialka?

Gość gość
sudocrem jest leczniczy więc dopiero się go używa jak się coś zrobi na pupie a nie profilaktyka. oszalalyscie już mamuśki kaleki robicie z tych dzieci i ich skór. profilaktycznie na pupę jakiś kremik może być naturalny, są też Z serii Rossmann

Gość gość
Na pupę jest dobry profilaktycznie na noc linomag zielony, poza tym jest tani i ma dobry skład. Kremy do buzi są dobre z Weledy, trochę drogie ale wydajne i skład super. A bAlsam do ciała tylko z raz na tydzień.

Gość gość
Balsam raz na tydzien? Ja smakuje oliwka po kąpieli codziennie

Gość gość
Raczej się codziennie nie balsamuje, chyba ze dziecko ma bardzo suchą skórę.

Gość gość
Oliwki zatykaja pory ze względu na parabeny, które zawierają

Gość gość
Czyli plyn do kąpieli nawilzajacy i potem tylko krem na pupe bez zbędnego smarowania?

Gość gość
Mieszkam w de, dwa lata temu byla afera i cos wycofywali z rossmana bo jakies keimy byly czy cos. Dajcie spokoj z tym szajsem, ja mam avene z apteki, jak was nie stac to hipp jest dobry

Gość gość
tak, nie ma sensu na zapas dziecka smarować, tylko jak będzie taka konieczność to smarujesz codziennie.

Gość gość
hipp jest nieco droższy, ale też dobry...o nivea i johnsonnie też dużo się źle mówi i ludzie kupują, wszędzie to jest...ja nie słyszałam żeby ktoś źle o babydream mówił...choć jeśli chodzi o krem do buzi, to wolę jednak droższy eko niż z rossmanna.

Gość gość
Polecam kosmetyki dla dziecka firmy Weleda skład to 100% naturalnych oliwek bez żadnej parafiny itp sam czysty olej naprawdę rewelacja mimo ze jest drogi jak porównałem skład tej oliwki z oliwka z hippa to byłam w szoku. Lavera tez jest ok i skład naturalny polecam

Gość gość
hipp jest hipoalergiczny i u nas sie doskonale sprawdzil jak corka miala wysypki. balsam tez z hippa uzywalam na poczatku przez kilka miesiecy,bo skora schodzila,a teraz juz niczym nie smaruje. do pupy uzywalam sudokremu do kazdej pieluchy,a teraz juz tylko na noc smaruje. Do buzi mam krem linomag z witamina a i e. i to wszytsko

Gość gość
oliwka z oliwki z hippa? pierwszy slysze

Gość gość
Ja dostałam od przyjaciółki ogromy zestaw kosmetyków Penaten przed porodem. Ale gdyby nie prezent od niej to kupiłabym kilka podstawowych środków (płyn do mycia, oliwka i Sudocrem). Jeśli okazałoby się że te rzeczy maluszka uczulają to sama bym je zużyła.

Gość bogusiaz
Myślę, że przed porodem można zadbać o to żeby dziecko miało jakieś podstawowe kosmetyki ale nie ma sensu szaleć. Lepiej tez zainwestować w lepsze kosmetyki naturalne dla siebie, bo wiadomo, że skóra pięknie się rozciąga. Zerknij sobie tutaj: http://www.farmana.pl/ w sklepie mają sporo kosmetyków rosyjskich które podobno są rewelacyjne. A dla dziecka najlepiej kupować jak się na świecie już pojawi, bo nie każde dziecko reaguje na nie dobrze.

Gość gość
Mydelko bambino.

Gość gość
Ja u swojego malucha jak się urodził używałam do kąpieli emolium i oliatum do smarowania po. Do pupy lekko sudocrem na ciemieniuche dosłownie dwa razy w czasie kąpieli na gazik troche oliwki zeszło ładnie. Moj miał mega skaze białkowa więc wrażliwy na wszystko. Teraz mq dwa lata i kapie sie w Nivea baby z biedronki zero uczulenia; p

Gość gość
Ja bym nie przesadzała w żadną stronę, ani z nadmiarem kosmetyków, ani z totalnym minimalizmem, jak wszędzie równowaga jest najlepsza. Jeśli chodzi o olejowanie dzieci po każdej kąpieli to odchodzi się już od tego, jest to jakiś relikt. Olejumy kiedy widzimy, że jest to wskazane tzn, skóra jest suchawa, łuszczy się. Nadgorliwość matek często szkodzi zamiast pomagać. Jeśli chodzi o kosmetyki, które ja stosowałam i teraz też będę stosować lada moment przy drugim bobo to są linie kosmetyków naturalnych dla dzieci. Ceny wcale nie są zabójcze, ale jakość nieporównywalna. Nie zawierają bowiem żadnych sztucznych, alergennych substancji, przez co są bezpieczne też dla maluchów z alergią skórną. Zerknijcie sobie na ten sklep https://www.bezpestki.pl/ , tu możecie je zakupić po dobrej cenie.

Gość gość
Oilatum jest dobre

Gość gość
najlepiej kosmetyki dziecięce przed porodem kupić w sprawdzonym miejscu, tzn. w aptece, ja tylko tam kupuję (www.aptekapultusk.pl) i ze skórą dziecka nie ma żadnych problemów