Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marti29

O co chodzi?Bezskuteczność uznania(ojciec wniósł pozew)

Polecane posty

Mam 8l.syna ,ojciec dziecka został pozbawiony praw rodzicielskich do syna i Sąd zasądził mu alimenty . Teraz toczy sie proces ,który wniósł były mąż o Bezskuteczności uznania ,o co w tym chodzi? Nic kompletnie z tego nie rozumiem .

Gość gość
Może jakbyś mu trudności nie robiła to i on by nie robił?

Gość gość
slusznie jakby cie wogole nie bylo to on wogole nie mialby problemow bo i bachorka by nie bylo stopka: jak dobitnie wyjasnic meskiej k****e ze sie k***i?

tz? trudności żadnych nie mamy ,syn widuje się z ojcem ,mają swietny kontakt a mimo to ten pozew. Nie rozumiem sensu jego działań ,jakie trudności ma Pani na myśli? Od czasu rozwodu kontakty z byłym mężem uległy wielkiej zmianie ,nasze zdania odnośnie wychowywania syna są odmienne czy może o to mu chodzi i stąd ten pozew?

Gość gość
Chodziło mi raczej o to odebranie praw, nie musisz się od razu pienić

nikt sie tutaj nie pieni ,jak to Pani określiła . O odebranie praw wystąpiłam w słusznej sprawie ,ojciec dziecka wyjechał na 3 lata do Irlandii, nie utrzymując z nim jakichkolwiek kontaktów i nie pytając nawet o stan zdrowia dziecka .Nie łożył pieniędzy na syna wiec swoją postawe uważam za dość słuszną !

Gość gość
dlaczego ich nie lozyl? bo to wbrew pozorom jest bardzo wazne pytanie

Gość gość
No to najwidoczniej on swój sprzeciw też uważa za słuszny. Skoro ty z nim tak ppogrywasz to nie masz raczej co oczekiwać że on ci życie ułatwi, prawda?

wiem że bardzo dużo w Sądach toczy sie takich procesów odnośnie Bezskuteczności uznania ,dużo jest tematów w internecie na ten temat ale wszystkie nie jasne :( bynajmniej dla mnie .

Gość gość
",syn widuje się z ojcem ,mają swietny kontakt a mimo to... " a mimo to odebrałaś mu prawa i dziwisz się że robi ci pod górkę? Może powinien kwiaty przysłać?

Gość gość
autorko ja jestem praktycznie w identycznej sytuacji, syn ma 11 lat, brak kontaktów od prawie 4 lat, od ponad 2 nie płaci i teraz dowiedziałam się że siedzi za granicą:/ i mc temu złożyłam pozew o odebranie mu praw, możesz krótko napisać jak to wygladało u ciebie??? ile czekałaś na rozprawę, czy był na niej, czy wzywają dziecko, ile rozpraw miałaś, może jesteś w stanie napisać mi jakie papiery warto mieć na rozprawie:) będę bardzo wdzięczna :)

Gość gość
Ten pozew znaczy tyle, że chce unieważnić uznanie dziecka. Rozumiem, że małżeństwem nie byliście i partner go uznawał za swoje dziecko. Teraz już nie chce tym ojcem być. Na pewno syn jest jego biologicznym dzieckiem?

Gość gość
Chce uznać za nieważne uznanie dziecka.